19 Νοε 2015

Εκκενώθηκε το νοσοκομείο της Λευκάδας, μετά τις ζημιές από τους σημερινούς μετασεισμούς

28 κλιμάκια από μηχανικούς και ειδικούς με κατάλληλο εξοπλισμό για την καταγραφή των ζημιών

   Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στη Λευκάδα, ένα 24ωρο μετά το σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που άφησε πίσω του δύο νεκρούς και σοβαρότατες ζημιές τόσο στη Λευκάδα όσο και σε άλλα νησιά του Ιονίου όπως η Κεφαλονιά και η Ιθάκη ενώ οι σεισμολόγοι συστήνουν επαγρύπνηση.
   Το απόγευμα εκκενώθηκε το νοσοκομείο Λευκάδας μετά τους δύο ισχυρούς υποθαλάσσιους μετασεισμούς που σημειώθηκαν ανοιχτά της Λευκάδας, με εστιακό βάθος 5 χλμ. και με μέγεθος 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ ο πρώτος και 3,6 ο δεύτερος.
   Από τις ισχυρές δονήσεις που έγιναν αντιληπτές στην πόλη της Λευκάδας, το κτίριο του νοσοκομείου, που ήταν ήδη καταπονημένο, υπέστη υλικές ζημιές, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταφερθούν έξω από αυτό, ενώ ούτε οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν μπαίνουν πλέον μέσα. Αυτή την ώρα, τα περιστατικά που θα φθάνουν στο νοσοκομείο αντιμετωπίζονται σε πρόχειρο ιατρείο που έχει στηθεί στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου στην είσοδο του νοσοκομείου.
   Από νωρίς το πρωί, τεχνικά κλιμάκια μηχανικών από την Πάτρα, την Πρέβεζα και τα Γιάννενα έχουν ξεκινήσει ελέγχους στα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια του νησιού. καταγράφουν τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ έντονη είναι η παρουσία των δυνάμεων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.
   "Η αρωγή της πολιτείας θα είναι άμεση. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε αργά χθες τη νύχτα στη Λευκάδα.
   Ο κ. Σγουρίδης, ο οποίος ηγείται κυβερνητικού κλιμακίου το οποίο από χθες επισκέπτεται τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Ιθάκη και τη νοτιοδυτική Λευκάδα, επισήμανε πως ο πρωθυπουργός, έδωσε εντολή αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό να κινητοποιηθούν οι υπουργοί Ν.Τόσκας και Χρ. Σπίρτζης, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με αποτέλεσμα να συγκροτηθεί το κυβερνητικό κλιμάκιο.
   Από την πρώτη στιγμή, τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, ο κρατικός μηχανισμός απέδειξε πως μπορεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες περιστάσεις. Εξάλλου, όπως είπε, η περιοχή είναι σεισμόπληκτη και ως εκ τούτου υπάρχει μια προηγούμενη εμπειρία.
   "Βρισκόμαστε εδώ, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρο του ΟΑΣΠ τον κ. Λέκκα και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής. Περιοδεύαμε στις πληγείσες περιοχές. Παρά το μεγάλο μέγεθος του σεισμού οι υποδομές και τα κτίρια άντεξαν. Η αρωγή της πολιτείας θα είναι άμεση. Θα κηρυχτεί το νησί, ολόκληρη η Λευκάδα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα οριοθετηθεί η σεισμόπληκτη περιοχή, αφού γίνουν οι καταγραφές των ζημιών.
   Έχουν συγκροτηθεί 14 κλιμάκια από μηχανικούς και ειδικούς με κατάλληλο εξοπλισμό που θα καταγράψουν τις ζημιές, ενώ συμπληρωματικά ετοιμάζονται άλλα τόσα. Κλιμάκιο θα στείλουμε στην Ιθάκη, για την καταγραφή των προβλημάτων και των ζημιών ενώ παράλληλα θα βοηθήσουμε να καταγραφούν οι ζημίες σε οικοσκευές και επαγγελματικές επιχειρήσεις για να υπάρξουν αποζημιώσεις".
   Ο κ. Σγουρίδης εξήρε την ψυχραιμία που επέδειξαν οι κάτοικοι της Λευκάδας και τόνισε: "Αυτή η ψυχραιμία, αποτρέπει τη δημιουργία, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, κάποιων καταστάσεων, που θα δυσφημίσουν το τουριστικό αυτό νησί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.