20 Οκτ 2015

Βαγγέλης Αποστόλου: Έχει διασφαλιστεί η αυτόνομη λειτουργία του ΟΓΑ - VIDEO

Κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, κίνητρα για τους νέους αγρότες, ισοδύναμα

   Έχει διασφαλιστεί η αυτόνομη λειτουργία του ΟΓΑ διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία αυτού του ζητήματος καθώς είναι ο βασικός ασφαλιστικός φορέας της υπαίθρου και αφορά 1.350.000 ανθρώπους.
   Από όλους αυτούς 750.000 έχουν σχέση με την αγροτική δραστηριότητα. τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο Mega προσθέτοντας ότι "ενδιαφερόμαστε να κρατήσουμε τον κατ' επάγγελμα αγρότη και θα ζητήσουμε μια σταδιακή εφαρμογή της αύξησης των εισφορών σε βάθος 3 – 5 ετών". "Ο ΟΓΑ διασφαλίζει τη κοινωνική συνοχή στην ύπαιθρο".
   Έθεσε το σημαντικό πρόβλημα με την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ που αποτελεί κύριο θέμα που απασχολεί το υπουργείο γιατί όπως υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η αξία της αγροτικής παραγωγής είναι πολλά δισ. και αυτή που δηλώνεται είναι ελάχιστη.
   Με την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων θα εμφανιστεί πραγματικά το κόστος παραγωγής και θα ωφεληθούν από αυτό οι αγρότες, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Αποστόλου, η φορολογητέα ύλη δεν θα υπάρχει ως καθαρό κέρδος.
   Το υπουργείο τέλος μελετά τι θα ισχύσει για τις ενισχύσεις εξετάζοντας το τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
   Αναφερόμενος στους νέους αγρότες, ο κ. Αποστόλου επισήμανε πως δίνονται και θα δοθούν ιδιαίτερα κίνητρα, όπως για παράδειγμα αύξηση των επιδοτήσεων με την κατάθεση του σχεδίου βελτίωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.