20 Οκτ 2015

Κ. Σαββαΐδου: Δεν παραιτούμαι - Μαξίμου: Επιβεβαιώνει την ανησυχία της κυβέρνησης για την αδυναμία να επιτελέσει το ρόλο της

Ο. Γεροβασίλη: "Η κυρία Σαββαΐδου βρίσκεται σε ένα πόστο, το οποίο είναι από τα σημαντικότερα, ειδικά αυτή τη περίοδο. Είναι μια θέση για την οποία δεν θα πρέπει να υπάρχουν θολά σημεία και σκιές. Επομένως, έχει ζητηθεί η παραίτηση της κυρίας Σαββαΐδου και στην πορεία θα έχει και τον τρόπο και τον χρόνο να αποδείξει την αθωότητά της"

   Με μακροσκελή εξασέλιδη ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου κάνει γνωστή την απόφασή της να μην παραιτηθεί από τη θέση της, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες που της αποδίδονται ως "αβάσιμες".
   Άμεση ήταν η απάντηση κυβερνητικών κύκλων στην ανακοίνωση της Κ. Σαββαΐδου: "Η κυρία Σαββαΐδου, με την σημερινή της ανακοίνωσή της, δυστυχώς επιβεβαιώνει την ανησυχία της κυβέρνησης σε σχέση με την αδυναμία της, να επιτελέσει τον ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία και θεσμική ακεραιότητα", τονίζουν κυβερνητικές πηγές.
   "Έχει άλλωστε ήδη κληθεί να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων και κατηγοριών. Είναι ευνόητο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί ούτε σε πολιτική αντιπαράθεση με την κ. Σαββαΐδου ούτε βέβαια στο έργο της δικαιοσύνης", καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.
   Στο θέμα της κ. Σαββαΐδου αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και την εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" στους δημοσιογράφους Γ. Οικονομέα και Δ. Καμπουράκη
"ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Η κυρία Σαββαΐδου πρέπει να παραιτηθεί; Τι έχει γίνει με αυτό, ποιες είναι οι σχέσεις σας τώρα μαζί της; Της κυβέρνησης εννοώ.
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η κυρία Σαββαΐδου βρίσκεται σε ένα πόστο, το οποίο είναι από τα σημαντικότερα, ειδικά αυτή τη περίοδο. Είναι μια θέση για την οποία δεν θα πρέπει να υπάρχουν θολά σημεία και σκιές. Επομένως, έχει ζητηθεί η παραίτηση της κυρίας Σαββαΐδου και στην πορεία θα έχει και τον τρόπο και τον χρόνο να αποδείξει την αθωότητά της. Σήμερα, λοιπόν, που υπάρχει μια παραπομπή ήδη για ένα πλημμέλημα, αλλά και για ένα κακούργημα για το οποίο σήμερα καταθέτει, νομίζω ότι δεν μπορεί σε αυτό το πόστο, για λόγους ηθικής, για λόγους αξιακούς, κάποιος να παραμένει. Τουλάχιστον μέχρι να αντιμετωπιστεί και να λυθεί και να ξέρουν όλοι οι Έλληνες Πολίτες ότι..
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Εάν σήμερα που πάει στον Ανακριτή, πει ο Ανακριτής ότι δεν τρέχει τίποτα, παραμένει η αίτηση;
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ήδη, για το ένα θέμα, υπάρχει παραπομπή. Ασκείται δηλαδή για το πλημμέλημα δίωξη. Από εκεί και πέρα πρέπει να ξέρουμε και το εξής: Ότι σε κάθε δημόσιο υπάλληλο αυτής της χώρας υπάρχει ένα πειθαρχικό δίκαιο, το οποίο θα θυμάστε και πόσο σκληρό ήταν, δηλαδή κάποιος μόνον με την υποψία ότι, έπρεπε να φύγει από τη θέση του, για τον οποιονδήποτε χαμηλόβαθμο υπάλληλο …
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εντάξει, είχαν γίνει και αδικίες.
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Επομένως, από το ένα άκρο να μην περνάμε στο άλλο. Να υπάρχει και μια ισορροπία.
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εσείς το συνδέετε απολύτως; Ναι μεν σας δόθηκε μια αφορμή, αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι η Κυβέρνηση δεν την θέλει την κυρία Σαββαΐδου, ούτως ή άλλως. Είτε γινόντουσαν οι διώξεις είτε δεν γινόντουσαν. Είναι αλήθεια αυτό; Η συνεργασία σας πριν από μια εβδομάδα, που ασκήθηκαν οι διώξεις, ήταν …
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Για μια Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία ασκεί τα καθήκοντά της αμερόληπτα και όπως πρέπει για την Ανεξάρτητη Αρχή, δεν θα είχαμε κανένα λόγο να λέει η Κυβέρνηση ότι της αρέσει ή δεν της αρέσει.
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Όχι, όχι. Για την κυρία Σαββαΐδου σας ρώτησα.
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Για την κυρία Σαββαΐδου μιλάω και εγώ. Στον βαθμό, λοιπόν, που σήμερα έχουμε «συννεφάκια», καλό θα ήταν να μην έχουμε.
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Μέχρι πριν από μια εβδομάδα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα; Θέλω να πω μέχρι πριν επέμβει η Δικαιοσύνη.
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Τις Ανεξάρτητες Αρχές δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τις κρίνει κανένας, για τον τρόπο που ασκούν τα καθήκοντά τους. Και πρέπει να κρίνεται και η δουλειά τους και τα αποτελέσματά της. Εδώ δεν είναι θέμα, όμως, της δικής μας διάθεσης. Εδώ είναι κάτι που μπαίνει αντικειμενικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.