23 Ιουλ 2015

Μια βραδιά με τον Τάκη Σούκα και τη Λένα Αλκαίου στην Πρέβεζα

Στέλιος Καζαντζίδης: «Η αναγέννηση μου στο τραγούδι οφείλεται στον Τάκη Σούκα που τον θεωρώ ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στο Ελληνικό τραγούδι»

   Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ στην σκηνή του Δημοτικού Κηποθέατρου Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος» είναι ενταγμένη στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015 του Δήμου Πρέβεζας και δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις του παλιού, καλού, λαϊκού τραγουδιού να απολαύσουν τον συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών, τον αρτινό Τάκη Σούκα, σε ένα μουσικό ταξίδι, παρέα με τα τραγούδια του που τόσο αγαπήθηκαν.
   Ο Χρήστος (Τάκης) Σούκας γεννήθηκε στο Κομπότι της Άρτας και είναι γόνος της γνωστής ηπειρώτικης μουσικής οικογένειας των Σουκαίων.
   Σαν παιδί, ήδη από την ηλικία των 13 ετών, θητεύει για πολλά χρόνια στα παραδοσιακά Συγκροτήματα. Παράλληλα, με τη φοίτησή του στο Γυμνάσιο της Άρτας, σπουδάζει και συμμετέχει στην Μπάντα της Φιλαρμονικής του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου "Ο ΣΚΟΥΦΑΣ", μαθαίνοντας πεντάγραμμο και πνευστά. Τα μουσικά όργανα που "παίζει" σαντούρι, ακορντεόν,) κιθάρα, πιάνο, μπουζούκι, λαούτο, τα μαθαίνει μόνος του με τη φροντίδα του μουσικού και τραγουδιστή πατέρα του, Φώτη Σούκα. Τα βράδια του χειμώνα εργάζεται ως μουσικός στα κέντρα διασκέδασης της Άρτας και τα καλοκαίρια ακολουθεί την κομπανία των Σουκαίων.
   Σε ηλικία 19 ετών κατεβαίνει στην Αθήνα και υπογράφει δεκαετές συμβόλαιο με την Columbia, ως σολίστ στο ακορντεόν και το σαντούρι, συμμετέχοντας σε χιλιάδες ηχογραφήσεις δίσκων μεγάλων συνθετών και τραγουδιστών.
   Στην πλούσια καριέρα του συνεργάστηκε με γνωστούς στιχουργούς (Λάκης Παπαδόπουλος, Άγγελος Αξιώτης, Νίκος Λουκάς, Βασίλης Παπαδόπουλος, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, Κώστας Μπαλαχούτης, Ηρακλής Παπασιδέρης, Νίκος Μπακογιάννης,Τασούλα Θωμαΐδου, Πυθαγόρας, Βάντα Κουτσοκώστα, Σμαρούλα Μαραγκουδάκη, Μάνος Ελευθερίου, Μαρία Μπινάτση, Λευτέρης Χαψιάδης, Σώτια Τσώτου, Κώστας Κοφινιώτης, Νίκος Μωραΐτης, Γιάννης Πάριος, Λίτσα Άρχοντα) και με μεγάλους ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού (Καίτη Γκρέι, Λίτσα Διαμάντη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κώστας Κόλλιας, Δημήτρης Κοντολάζος, Γιώργος Μαργαρίτης, Λεωνίδας Βελής, Μαρινέλλα, Χαρούλα Λαμπράκη, Πάνος Γαβαλάς, Γιώτα Λύδια, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μανώλης Αγγελόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη, Χάρις Αλεξίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελλαρίου, Δούκισσα (τραγουδίστρια), Γιώργος Μαργαρίτης, Λιζέττα Νικολάου, Πασχάλης Τερζής, Νότης Σφακιανάκης, Κατερίνα Στανίση.)
   Πιο σημαντική η συνεργασία του με τον Στέλιο Καζαντζίδη η οποία διήρκεσε δέκα χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις δίσκους, με τον Στέλιο, που είχε σπάσει τα δεσμά του από την εταιρεία MINOS, να δηλώνει: «Η αναγέννηση μου στο τραγούδι οφείλεται στον Τάκη Σούκα που τον θεωρώ ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στο Ελληνικό τραγούδι. Ο Σούκας με ξαναανακάλυψε και εγώ θα τον δικαιώσω με την φωνή μου.»
   Την Κυριακή 26 Ιουλίου στην σκηνή του Δημοτικού Κηποθεάτρου Πρέβεζας, ο σπουδαίος συνθέτης, με καταγωγή από την Άρτα, μαζί με την μοναδική λαϊκή ερμηνεύτρια Λένα Αλκαίου, με γκεστ σταρ της βραδιάς τη Νάνσυ Λιαροκάπη και με το νέο τραγουδιστή Άρη Καμπάνο, να πλαισιώνει το σχήμα, υπόσχονται μια απολαυστική μουσική βραδιά, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.