23 Ιουλ 2015

Αναδιαρρύθμιση και κατασκευή χώρων για την καλύτερη λειτουργία του Δήμου Αρταίων

Στο ισόγειο του Δημαρχείου και στα Ψαροπλιά για την στέγαση των ΚΕΠ

   Στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν οι μελέτες για έργα που αφορούν την αναδιαρρύθμιση και κατασκευή χώρων στο ισόγειο του Δημαρχείου και του ΚΕΠ στα «Ψαροπλιά» και προχωράει η δημοπράτησή τους. Τα έργα, που αποσκοπούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των υπηρεσιών, των δημοτών και των επισκεπτών, αλλά και στην εξοικονόμηση δημοτικών κονδυλίων (το ΚΕΠ στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο χώρο), είναι, όπως αναφέρονται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

   «Έγκριση της μελέτης του έργου «Προσθήκη κατ' επέκταση και αναδιαρρύθμιση χώρου στο ισόγειο του Δημαρχείου».
   Το έργο αφορά, για τη καλύτερη λειτουργία του Δημαρχείου Άρτας, την αλλαγή χρήσης τμημάτων του ισογείου του, από ημιυπαίθριο χώρο σε γραφεία, τη διαμόρφωση του χώρου της εισόδου στο κτίριο (αλλαγή χώρου κυλικείου και δημιουργία ενός νέου γραφείου) καθώς και τη διαμόρφωση του υπογείου ώστε να είναι δυνατή η απόκτηση πιστοποιητικού πυρασφάλειας για το σύνολο του κτιρίου.
   Η πρόσβαση στα γραφεία θα γίνεται από τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα εισόδου για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο δεν θα επέλθει καμία αλλαγή.
   Ο προϋπολογισμός του έργου σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ανέρχεται στο ποσό των 83.700,00€.

   «Έγκριση της μελέτης του έργου: «Αναδιαρρύθμιση κατασκευή ΚΕΠ στα «Ψαροπλιά»
   Η παρούσα μελέτη αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση τμήματος συγκρότημα χώρων- των Ψαροπλιών, με σκοπό την εγκατάσταση ΚΕΠ. Το εμβαδόν του είναι περίπου 170,00 μ2 και περιλαμβάνει: Γραφεία υπαλλήλων, Χώρο για φωτοτυπικά μηχανήματα, Αρχείο και Τουαλέτες.
   Επίσης στη μελέτη περιλαμβάνονται οι προβλεπόμενες εργασίες προκειμένου ο χώρος αυτός να καταστεί λειτουργικός.
   Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το σύνολο της δαπάνης ανέρχεται στο ποσόν των 100.000,00 € - συμπεριλαμβανομένων των Η/Μ- με ΦΠΑ και θα καλυφθεί από πιστώσεις ΣΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.