21 Απρ 2015

Ημέρα Διεθνούς Αλληλεγγύης στο Πέτα

Εκεί που χάθηκε ο ανθός του φιλελληνικού κινήματος της Ευρώπης

   Το Πέτα της Άρτας, η έδρα του δήμου Ν. Σκουφά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις έννοιες του φιλελληνισμού και της αλληλεγγύης των λαών. Κι αυτό, επειδή στις 4 Ιουλίου 1822, το Πέτα είχε το σημαντικότερο ραντεβού με την ιστορία του. Ένα ραντεβού που το τοποθέτησε στα μεγάλα θυσιαστήρια της πατρίδας μας, δίπλα στο Μεσολόγγι, στη Νάουσα, στο Σούλι, στα Ψαρά, στη Χίο, στο Αρκάδι.
   Το θυσιαστήριο, όμως, αυτό διέφερε από τα άλλα. Στο θυσιαστήριο αυτό χάθηκε ο ανθός του φιλελληνικού κινήματος της Ευρώπης. Τα 2/3 από τους δύο λόχους του σώματος των Φιλελλήνων μείνανε για πάντα στο Πέτα, μένοντας πιστοί στα υψηλά ιδανικά που τους οδήγησαν στην Ελλάδα.
   Στο Πέτα, λοιπόν, την περασμένη Κυριακή 19 Απριλίου 2015, γιορτάστηκε, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου για πρώτη φορά, η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.
   Η εκδήλωση ξεκίνησε με...
η συνέχεια στο aRTInews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.