22 Μαρ 2014

Η Λίτσα Κιτσαντά για το Πουρνάρι: Μικρή ΔΕΗ- Μεγάλο έγκλημα

Με όλα τα όπλα που διαθέτουμε, με ένδικα μέσα, αλλά και με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες, θα αποτρέψουμε το έγκλημα του ξεπουλήματος των Πουρνάρι Ι και ΙΙ

ΔΗΛΩΣΗ
   Ο ενεργειακός πλούτος της χώρας είναι δημόσιος και θα παραμείνει δημόσιος. Με διαδικασίες εξπρές η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ξεπουλήσει το ενεργειακό απόθεμα της χώρας μέσα από την εκχώρηση σε ιδιώτες μονάδων παραγωγής. Δεν μας προκαλεί έκπληξη, ότι σε αυτό τον σχεδιασμό συμπεριλαμβάνονται και τα υδροηλεκτρικά φράγματα ο Πουρνάρι 1 και 2 στον Άραχθο.
   Η δική μας θέση είναι αταλάντευτη. Το ρεύμα είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
   Τα συγκεκριμένα υδροηλεκτρικά φράγματα εκτός των άλλων διασφαλίζουν την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας και την άδρευση του κάμπου.
   Τα νερά του Αράχθου με κανένα κόλπο ή τέχνασμα δεν θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών, που βλέπουν μόνο το κέρδος αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος.
   Η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας για την κατασκευή των φραγμάτων Πουρνάρι Ι και ΙΙ πριν από 30 και πλέον χρόνια, έθετε ως προϋπόθεση αφενός να μην στερηθεί ο Αμβρακικός κόλπος της συνεχούς ροής νερού, έτσι ώστε να είναι ζωογόνος, να μην στερείται ο κάμπος της Άρτας την αναγκαία για την αγροτική παραγωγή άρδευση και να υλοποιήσει η ΔΕΗ όλα τα αντισταθμιστικά οφέλη, τα οποία είχε δεσμευτεί στην τοπική κοινωνία. Η ΔΕΗ όμως, πολύ λίγα από αυτά ικανοποίησε και είναι σίγουρο ότι ο νέος ιδιώτης, δεν θα υλοποιήσει τίποτα, τουλάχιστον όχι χωρίς κέρδος!
   Η ΔΕΗ είναι έκθετη έναντι της αρτινής κοινωνίας. Τώρα, πριν είναι αργά πρέπει να ορθωθεί ένα μέτωπο αντίστασης απέναντι σ΄αυτό το συντελούμενο έγκλημα. Τώρα πριν είναι αργά, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες οφείλουμε να παλέψουμε με όλα τα όπλα που διαθέτουμε, ακόμα και με δικαστικές προσφυγές και ένδικα μέσα κατά της ΔΕΗ και της επίσημης πολιτείας και της κυβέρνησης, που λειτουργώντας ως "ντίλερ" συμφερόντων ξεπουλά τα πάντα. Τώρα πριν είναι αργά, με όλα τα μέσα, αλλά και με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες, οφείλουμε να αποτρέψουμε το έγκλημα του ξεπουλήματος των φραγμάτων Πουρνάρι Ι και ΙΙ και των ολέθριων επιπτώσεων και καταστροφών που θα επιφέρει στον τόπο μας.
   Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κανένα τετελεσμένο και αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι!

ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ
Υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

8 σχόλια:

  1. Να γκρεμιστεί το φράγμα και να δοθούν χωράφια στους ακτήμονες.Οι λάσπες του πυθμένα της λίμνης να γίνουν ορυζώνες να φάει ο λαός ρυζάκι να δυναμώσει, μπας και προχωρήσει με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.
    Να μια ριζοσπαστική, προοδευτική, οικολογική και αναπτυξιακή πρόταση που θα μπορούσε να υιοθετηθεί από τον τοπικό Σύριζα.Ούτε στη Μεσοχώρα ούτε στον Αγ.Νικόλαο,ούτε και στην Αρτα φράγματα. Μήτε ιδιωτικά μήτε δημόσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέρμα και στις εξαγωγές ελαιόλαδου. Δεν θα χαρίζουμε μακροζωία στους ξένους για να έρχονται μετά να μας κατσικώνονται στο σβέρκο. Και να αξιοποιηθεί επιτέλους το λαδάκι για τα λυχνάρια. Τι τον θέλουμε τον ηλεκτρισμό; Δεν είδατε πού μας έφτασε η πρόοδος;
      Άλλη τρολλιά κανείς;

      Διαγραφή
  2. ναι αμέ την έχω.
    να παραμείνει ως έχει το καθεστώς του φράγματος. και πάνω απ'ολα να επανέλθουν οι μισθοί του προσωπικού στα προ κρίσης επίπεδα. δεν είναι δυνατον να είσαι ΔΕΗτζης και να πέρνεις μισθό κάτω από 3000 ευρώ. αυτό είναι το σωστό. να μην δουλέψει κανένα νέο παιδί.

    καλό για τρολλιά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπου σε έχασα, τι σχέση έχουν αυτά που λες με το θέμα; Ποιος μιλάει για μισθούς και προνόμια ΔΕΗ; Έχασα εστίαση, νετάρω...

      Διαγραφή
  3. Η τώρα ή ποτέ!
    Βλέποντας όλα αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας και την ευλογημένη αυτή γη , μια ομάδα πολιτών αποφασισμένων να βοηθήσουμε βάζοντας το λιθαράκι μας, ξεκινάμε να συμπορευτούμε στον δίκαιο αγώνα των κινημάτων της πόλης μας.
    Η Αρτινή κοινωνία είναι έκθετη έναντι της ΔΕΗ και τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ .
    Για αυτό! Εκεί που καθόμασταν στον καφενέ είπαμε να αναλάβουμε δράση.
    Μετά απο κάμποσα τσιπράκια και σαχλαμαρίτσες λίγο πριν έρθει ο λογαριασμός... αποφασίσαμε να βάλουμε κάτω την πολιτική μας ανωριμότητα και να αξιοποιήσουμε τις τηλεοπτικές σειρές καθώς και τα ιντερνετικά σχόλια που έχουν χαράξει βαθιά τις πολιτικές μας οντότητες και να τα αξιοποιήσουμε στα πλαίσια και τις ανάγκες των μαζικών κοινωνικών αγώνων που θα αποτρέψουνε το έγκλημα του ξεπουλήματος του Αράχθου. Αποφασίσαμε να Δημιουργήσουμε το ΡΕΜΑ.
    Το Ριζοσπαστικό Επαναστατικό Μέτωπο Άρτας.
    Αρτινέ Αρτινιά δεν είσαι μόνος.
    Είμαστε πολλοί αλλά είμαστε σκόρπιοι.
    Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι, έξυπνοι και εξυπνάκιδες, ονειροπόλοι και ονειροπαρμένοι που μπορεί να φαινόμαστε σαν μια σταγόνα στο νερό, "μια μικρή πλειοψηφία" θα έλεγε κάποιος….
    αλλά μπορούμε να γίνουμε ολόκληρος Αμβρακικός.
    Η συλλογικότητα μας βλέποντας τα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ- ΔΕΗ -ΔΝΤ και τις αντεργατικές πολιτικές της μικροαστικής ολιγαρχίας διατίθεται να σηκώσει ένα ακόμη λάβαρο στην Αρτινή επανάσταση.
    Αυτά που ξέρατε τελειώσαν.
    Υπάρχει ένα ΡΕΜΑ που θα πνίξει το άδικο και θα ποτίσει το έδαφος για μια Σουρεαλιστική Σοσιαλιστική κοινωνία.
    Ξεκαθαρίζουμε απο την αρχή πως το ΡΕΜΑ δεν έχει καμία σχέση με το ΠΟΤΑΜΙ του Θωδοράκη (γιατί πολύ απλά εκτός από άσχημος είναι και Αθηνέζος).
    Ειμαστε αριστεροί και αριστερές με επιρροές απο τον Γαλλικό Μάη ,την Ελληνική ξερολίαση και την Αμερικανοφερτη Τρολλίτιδα.(σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να μας εντάξουν στην ακροδεξιά προβοκάτσια ή το αντι-ΣΥΡΙΖΑικό τόξο).Το μανιφέστο αυτόπαρουσίασης του συνδυασμού μας θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε στο σύντομο μέλλον, από το κινηματικό blog του Τηλεβόα (ας ελπίσουμε, πως θα δημοσιευτεί πρώτα το παρόν σχόλιο...και μετά βλέπουμε)
    ..Καλέμι και σφυρί στο φράγμα Πουρναρίου!
    Τα νερά του Αράχθου με κανένα κόλπο ή τέχνασμα δεν θα Αφήσουμε να περάσουν στα χέρια ιδιωτών, που βλέπουν μόνο το κέρδος αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες, την προστασία του περιβάλλοντος και όσων κατοικούν σε αυτό.
    Τα νερά του Αράχθου, τα ψάρια, τα μπακακάκια και η σπάνια βίδρα, ενωμένοι από τα κάτω και αμεσοδημοκρατικά θα αποφασίσουν μόνα τους για το μέλλον τους. Με όλα τα όπλα που διαθέτουμε, αλλά και με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες, στις γειτονίες, στα σχολεία στους χώρους δουλείας, στα δάση, τα ποτάμια τις λίμνες και τις βουνοκορφές.
    Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που θέλουν τον άνθρωπο, το νερό και τα ζουλαπάκια του, υποχείριο στα χέρια της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου. Να παλέψουμε με όλα τα όπλα που διαθέτουμε, με νύχια και με δόντια, ΑΚΟΜΑ και με δικαστικές προσφυγές και ένδικα μέσα κατά της ΔΕΗ και της επίσημης πολιτείας και της κυβέρνησης, που λειτουργώντας σαν σύγχρονοι Κωλοκοτρώνηδες χρησιμοποιούν την τακτική της «καμένης γης» αφήνοντας πίσω τους το χάος και την καταστροφή.
    Να τους εμποδίσουμε να ξεπουλήσουν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά.
    Το ΡΕΜΑ είναι διατεθειμένο να συμπράξει με τα ρυάκια, τους χείμαρρους, τους παραπόταμους, τα ποτάμια και τις λίμνες που θα ενωθούν σε θάλασσες αντίστασης.
    Ρ.Ε.Μ.Α
    Ριζοσπαστικό Επαναστατικό Μέτωπο Άρτας.
    Για την ανατροπή και τον Σουρεαλιστικό Σοσιαλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υ.Γ. Ένα πρώην μέλος μας επηρεασμένο και ενθουσιασμένο από τα ριζοσπαστικά μας προτσές και τις προτάσεις μας πάνω στο ζήτημα του Αράχθου, της συνεχούς ροής του, το πρόβλημα της ανεργίας και της πείνας, πήρε την πρωτοβουλία και εντελώς παρορμητικά δημοσιοποίησε το πρώτο σχόλιο χαρίζοντας μια πρωτοπόρα και επαναστατική πρόταση στον τοπικό Συριζα.
    Παρόλο που το ΡΕΜΑ είναι κίνημα δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα….. τον διαγράψαμε.
    Όχι πως έχουμε κάποια κατάλοιπα σεχταρισμού-φραξιονισμού και αριστερίστικου ανταγωνισμού με τον Σύριζα αλλά πολύ απλά, η διατύπωση και η πρωτοβουλία του διαγραμμένου μέλους μας, εξέθεσε το ΡΕΜΑ και τις προτάσεις του, δημιουργώντας μια εικόνα πως είμαστε μηδενιστές, αναχρονιστές ή αντιδραστικοί ακροδεξιοί που ανώνυμα και ανήθικα τρολλάρουν στα κινηματικά Blog ειρωνεύομενοι τον τοπικό Σύριζα πόσο μάλλον την συντρόφισσα Λίτσα.

    Ρ.Ε.Μ.Α
    Ριζοσπαστικό Επαναστατικό Μέτωπο Άρτας.
    Για την ανατροπή και τον Σουρεαλιστικό Σοσιαλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή η τρολλιά όσο και να θέλει να κρυφτεί, η πρασινοσύνη δεν την αφήνει, τα σχόλια δημοσιεύονται αυτούσια και άκοπα, διότι στους μίζερους καιρούς μας, πάντα χρειάζονται οι απαραίτητοι διασκεδαστές.
    Ζήτω λοιπόν το Ρ.Ε.Μ.Α. κι η ΚΑ.ΤΕ.ΒΑ.ΣΙ.Α. (ΚΑταπιεσμένη ΤΕχνη ΒΑσανιστικής ΣΙελόρροιας Αρτας).
    ΥΓ1: Αγαπημένα μπακακάκια, πότε θα μάθετε ότι στο internet, η έννοια "Ανώνυμος" δεν υφίσταται; Κουάξ...
    ΥΓ2: Εν αναμονή του μανιφέστου αυτοϊκανοπ... ωχ, λάθος, αυτοπαρουσίασης του αντι-σιχτιρ..., φτου, όλο σαρδάμ κάνω, του αντι-σεχταρισμού του Αρτινού χαμουΡ.Ε.Μ.Α.τος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.