1 Φεβ 2015

Άμεση κινητοποίηση της κρατικής μηχανής για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στο Νομό Άρτας - ΦΩΤΟ

- Κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος
- Στην Άρτα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο αρχηγός του Π.Σ., αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, με την βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη

   Ευτυχώς, αυτή τη φορά η κρατική μηχανή λειτούργησε άμεσα και, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα υπάρχουν και αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πλημμυρικών φαινομένων στο Νομό Άρτας.
  Μετά την έκτακτη σύσκεψη έγινε το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι, υπήρξε η σαφής δέσμευση από τα χείλη του Τσίπρα ότι «Πρώτο καθήκον σήμερα είναι να προστατεύσουμε τους πολίτες και αύριο καθήκον μας θα είναι να αποκαταστήσουμε τις ζημιές. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τη μεγάλη κακοκαιρία».
   Ήδη έχουν καταφθάσει στην Άρτα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με μηχανήματα, άνδρες, αλλά και βοήθεια από αέρος, καθώς ήδη υπερίπταται ελικόπτερο της Π.Υ., για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και έχει ξεκινήσει η διασπορά των Πυροσβεστών στα χωριά που βρίσκονται κοντά στον Άραχθο, ώστε να είναι επί τόπου, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα.
   Το ελικόπτερο που μετέφερε τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου και την βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, προσγειώθηκε και οι επιβαίνοντες κατευθύνονται στην Π.Ε. Άρτας, για να συμμετάσχουν σε σύσκεψη, όπου θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση και θα δοθούν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές. Αμέσως μετά, θα επισκεφθούν, για επιτόπια αυτοψία, περιοχές του κάμπου, που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως είναι ο Ανθότοπος.
   Αύριο, θα γίνει νέα σύσκεψη στην Π.Ε. Άρτας, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για την εξέλιξη των πλημμυρικών φαινομένων στα χωριά της πεδιάδας, αλλά και για τις ζημιές στον ορεινό όγκο από κατολισθήσεις και καθιζήσεις. Ταυτόχρονα, θα γίνει ο απαραίτητος συντονισμός των δημοτικών και κρατικών υπηρεσιών, ώστε να αρχίσει αμέσως η καταγραφή των καταστροφών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.
   Στη συνέχεια, ο υπουργός με την Όλγα Γεροβασίλη θα επισκεφτούν το Γεφύρι της Πλάκας, ώστε να έχει ιδία αντίληψη ο υπουργός, που ως μηχανικός και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του ΤΕΕ, είναι σε θέση να εκτιμήσει προσωπικά την κατάσταση.
   Επίσης, έχει φθάσει στην Άρτα κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού από την Αθήνα, τα οποία θα εξετάσουν όλα τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, καθώς και το τι μπορεί να γίνει με το Γεφύρι της Πλάκας που κατέρρευσε.






2 σχόλια:

  1. γιατί δε γράφεις και για το προσωπικό της ΠΕ Άρτας που είναι 2 μέρες άυπνο και λες μόνο για υπουργούς και βουλευτές?αλλά ξέχασα κυβερνητικό δελτίο τύπου πλέον ο Τηλεβόας.....τους ξεχάσαμε τους εργαζόμενους ήδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μισοί μου φίλοι είναι υπάλληλοι της Π.Ε. και κανένας τους δεν σκέφτηκε να μου πει γράψε κάτι και για μας. Ίσως επειδή αυτό που κάνουν το κάνουν για τον τόπο τους, που τον πονάνε. Ένας μάλιστα, σήμερα το απόγευμα, άυπνος πραγματικά μιάμιση μέρα, αναρωτήθηκε μεγαλοφωνως: "Ποιος θα μου πληρώσει το τηλέφωνο;" (μπορεί να είχε κάνει και 500 κλήσεις). Πήγα να τον πειράξω και του είπα: "Χρέωσέ το στην υπηρεσία!" και μου απάντησε αμέσως: "Για την Άρτα το κάνω, όχι για την υπηρεσία"...
    Οπότε, όπως καταλαβαίνεις και όπως καταλαβαίνουν και όσοι μας διαβάζουν, το αντικυβερνητικό ήθελες να προβάλλεις και όχι το φιλεργατικό. Και γι΄αυτό, σου ταιριάζει απόλυτα η ρήση: "Εδώ ο κόσμος πνίγεται και ο Ανώνυμος λούζεται".
    Καληνύχτα και κουράγιο. Θα το συνηθίσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.