5 Ιαν 2015

Όλγα Γεροβασίλη: Θα γίνει μπούμερανγκ η εκστρατεία του φόβου

Ο λαός ξέρει πως δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έκλεψε τις ζωές των ανθρώπων

1. Κυρία Γεροβασίλη ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε το σκοπό του να προκληθούν εκλογές. Και τώρα τι; Ο κόσμος αναρωτιέται εάν είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε, εάν έχετε το πρόγραμμα και κυρίως την γνώση και την δυνατότητα να φέρετε σε πέρας δύσκολες αποστολές.
   Η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απέδειξε ότι η πλειοψηφία της παρούσας Βουλής δεν συμφωνεί με την συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων, που εφάρμοσε η κυβέρνηση Σαμαρά. Απέδειξε, ότι οι βουλευτές εναρμονίζονται με την εθνική βούληση και η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται.
   Το Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το άμεσο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πρόγραμμα με τέσσερις βασικούς πυλώνες, που η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από την επόμενη ημέρα των εκλογών και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανάκτηση της εργασίας και τον θεσμικό και δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος.
   Ενώπιον μιας από τις πιο σημαντικές εκλογικές μάχες, για τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, καθώς και για το μέλλον του ελληνικού λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος από καιρό και είναι αποφασισμένος.

2. Ο προεκλογικός αγώνας προβλέπεται πολωτικός. Πως θα πρέπει κατά την άποψή σας να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πόλωση;
   Γνωρίζουμε ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, με τη βοήθεια και κάποιων συστημικών ΜΜΕ, θα επιχειρήσουν να πολώσουν το κλίμα. Ήδη έχει ξεκινήσει και η εκστρατεία φόβου και θα δείτε, ότι, τις επόμενες μέρες, θα ενταθεί. Θα ενταθεί διότι δεν έχουν πειστικά επιχειρήματα. Ο ελληνικός λαός, όμως, αυτή τη φορά, δεν πρόκειται να παρασυρθεί, γιατί έχει ήδη την εμπειρία του 2012. Αυτή τη φορά η εκστρατεία φόβου και απειλών θα γίνει μπούμερανγκ για όσους την επέλεξαν.
   Αυτοί προχωράνε αγκαζέ με την κινδυνολογία και τον φόβο. Εμείς λέμε ότι το μέλλον είναι ήδη εδώ και το ατενίζουμε με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.

3. Η αλήθεια είναι πως σε ότι αφορά την οικονομία στο κόμμα σας υπάρχουν διαφορετικές φωνές. Φαντάζομαι ότι υποψιάζεστε κι εσείς πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αναδείξει τις αντιφάσεις εντός του κόμματος. Πως σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε;
   Δεν έχουμε αυταπάτες ότι, η γνωστή μονταζιέρα της Νέας Δημοκρατίας θα λειτουργήσει προσπαθώντας να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με «πολυγλωσσία».
   Οι θέσεις, όμως, του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές και σαφείς. Σας τις επαναλαμβάνω:
      - Διαγραφή μέρους του χρέους και επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, χωρίς μονομερείς ενέργειες και αποπληρωμή του εναπομείναντος χρέους με ρήτρα ανάπτυξης.
      - Διασφαλίζουμε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη.
   Μακριά, όμως, από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, οι οποίες "στραγγάλισαν" την οικονομία και την κοινωνία και έφεραν σε αδιέξοδο ολόκληρη την Ευρώπη. Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος για την οικονομία είναι να συνεχίσει να ακολουθείται αυτή η αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική, που τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο «λιτότητα-ύφεση-περεταίρω λιτότητα».

4. Η επιχειρηματολογία με τα “άδεια ΑΤΜ” και “την χρεοκοπία της χώρας” καθώς και με την “φυγάδευση κεφαλαίων” στην “περίπτωση που βγει ο ΣΥΡΙΖΑ”, έπιασε το 2012. Πως μπορείτε κ.Γεροβασίλη να πείσετε τον κόσμο ότι δεν συντρέχουν πια τέτοιοι κίνδυνοι;
   Αυτό δεν είναι επιχειρηματολογία. Πρόκειται περί ξεκάθαρης και απροκάλυπτης κινδυνολογίας, που εκπορεύεται και ερμηνεύεται από την παντελή αδυναμία των ενοίκων του Μαξίμου να αναπτύξουν επιχειρηματολογία για το πρόγραμμα, που οι ίδιοι προτείνουν, που να μπορεί να πείσει τον κόσμο.
   Συνειδητά, λοιπόν, επιλέγουν την τρομοκρατία. Δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε, αδιαφορούν για τις συνέπειες στην χώρα. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, από το καφενείο της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης, από το τηλεοπτικό πάνελ, έφτασαν στο σημείο να παρακινήσουν τον κόσμο να προβεί σε μαζικές αναλήψεις και να φυγαδεύσουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό.
   Δυστυχώς γι’ αυτούς, το 2015 δεν είναι 2012. Ο κόσμος πλέον γνωρίζει, όχι θεωρητικά, αλλά στην πράξη.
   Είδε να αδειάζουν οι καταθέσεις του, από το άγριο και άδικο χαράτσωμα, από τον ΕΝΦΙΑ και την υπερφορολόγηση, από τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, από την συμμετοχή σε φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις.
   Άκουσε, τους ξένους συνεταίρους ενός απερχόμενου, απαξιωμένου πολιτικού συστήματος, να ομολογούν ότι ούτε το 2012 υπήρχαν στην πραγματικότητα αυτοί οι κίνδυνοι.
   Βλέπει τώρα να του παίρνουν και το σπίτι, καθώς από 1 Γενάρη παύει να ισχύει κάθε προστασία όσον αφορά την πρώτη κατοικία. Διαβάζει το mail που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών στην Τρόικα, προτείνοντας περαιτέρω μείωση συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ, νέους φόρους.
   Δεν τα έκαναν οι αριστεροί αυτά, δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έκλεψε τον μόχθο και τις ζωές των ανθρώπων και αυτό οι Έλληνες το γνωρίζουν πλέον πολύ καλά.
   Γι αυτό, άλλωστε, είχε τέτοια απήχηση στον κόσμο, το πρόγραμμα που ανέπτυξε ο πρόεδρός μας, ο Αλέξης Τσίπρας στο Βελίδειο, στην Θεσσαλονίκη.
   Η εφαρμογή αυτού του ρεαλιστικού και κοστολογημένου προγράμματος θα επανεκκινήσει την οικονομία της χώρας, θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν τόσοι συμπολίτες μας και θα δώσει μια διέξοδο στον εφιάλτη της ανεργίας.

5. Με βάση τις δημοσκοπήσεις-εάν τις θεωρήσουμε έγκυρες- η διαφορά από τη ΝΔ δεν είναι μεγάλη. Που αποδίδετε την επιφύλαξη του κόσμου;
   Ο λαός μας θυμάται την άνοιξη του 2012, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να φτάνει μετά βίας στο 8%. Θυμάται κάποιες δημοσκοπήσεις τον Μάιο του 2014, που έδειχναν τις ευρωεκλογές ως «ντέρμπι» και μερικές μάλιστα «έβλεπαν» νικήτρια τη Ν.Δ. Ας είμαστε όλοι, και ακόμα περισσότερο οι πολίτες, ιδιαίτερα προσεκτικοί και κυρίως υποψιασμένοι.

6. Η αυτοδυναμία είναι δύσκολη με βάση τα σημερινά δεδομένα. Ξέρετε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε εάν έρθει η ώρα;
   Γνωρίζουμε ότι η μάχη των εκλογών θα είναι δύσκολη. Ξέρουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο και θα επιχειρηθεί να αποτραπεί η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή.
   Εμείς ζητάμε από τον ελληνικό λαό ισχυρή πλειοψηφία για να προχωρήσουμε σε ισχυρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Και, όπως φαίνεται, οι πολίτες το έχουν ήδη αντιληφθεί και στις 25 Γενάρη θα δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή εντολή. Για να διαπραγματευθεί με γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας και του λαού της.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι, σε αυτή την μάχη, είναι ανοιχτός σε συμμαχίες, κοινωνικές και πολιτικές, για τη δημιουργία μετώπου ανατροπής.
   Με σεβασμό στην κρίση του λαού και με προγραμματική δέσμευση το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
   Άλλωστε, είναι ευρέως γνωστό, πως, οι συνεργασίες για την αριστερά, αποτελούν στοιχεία του πολιτικού DNA της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.