12 Νοε 2014

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας ξαναρχίζει τις προβολές της - VIDEO

Από αυτή την Πέμπτη και κάθε Πέμπτη, επιλεγμένες ταινίες του Παγκόσμιου Κινηματογράφου

   Από την Πέμπτη 13 Νοέμβρη και κάθε Πέμπτη στις 9.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πρέβεζας, η Κινηματογραφική Λέσχη θα φιλοξενεί επιλεγμένες ταινίες του Παγκόσμιου ποιοτικού Κινηματογράφου.
   Πρώτη ταινία φέτος Οι Άθλιοι σε σκηνοθεσία Τομ Χούπερ
   Παίζουν: Χιου Τζάκμαν, Ράσελ Κρόου, Αν Χάθαγουεϊ, Αμάντα Σέϊφριντ, Έντι Ρέντμαϊν, Σαμάνθα Μπαρκς, Σάσα Μπαρόν Κοέν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.
   Μετά την «Άννα Καρένινα», ένα άλλο κλασικό έργο της λογοτεχνίας προσαρμόζεται για τη μεγάλη οθόνη. Αυτή τη φορά πρόκειται για το ιστορικό, κοινωνικό και φιλοσοφικό μυθιστόρημα «Οι άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκώ.
   Το έργο εστιάζει στις προσπάθειες του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγιάννη, ενός πρώην καταδίκου, ο οποίος προσπαθεί να επανεντάξει τον εαυτό του στην κοινωνία, καταλήγοντας να γίνει δήμαρχος μιας πόλης της Γαλλίας, μολονότι σε όλο το έργο καταδιώκεται από τον αδίστακτο αστυνομικό Ιαβέρη. Μετά από χρόνια ο Αγιάννης γνωρίζει τη Φαντίν, η οποία, αφού απολύθηκε από το εργοστάσιο όπου δούλευε όταν μαθεύτηκε ότι έχει εξώγαμο παιδί, κατέληξε στην πορνεία. Πριν πεθάνει, η Φαντίν παρακαλά τον Γιάννη Αγιάννη να φροντίσει το παιδί της, τη μικρή Κοζέτ.
   Η καινούργια ταινία σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Τομ Χούπερ - που μας έδωσε την πολυβραβευμένη ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά» - συνιστά μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του πολύ επιτυχημένου θεατρικού μιούζικαλ Οι Άθλιοι, το οποίο, έχουν παρακολουθήσει πάνω από 60 εκατομμύρια άνθρωποι σε 42 χώρες. 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ! Τιμήθηκε με 3 Χρυσές Σφαίρες & 4 βραβεία BAFTA!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.