18 Νοε 2014

Η ΕΛΜΕ Άρτας στηρίζει τους μαθητές που αγωνίζονται

Συμπαράσταση στους αγώνες μαθητών – σπουδαστών από την Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή

   Η ΕΛΜΕ Άρτας στηρίζει τα αιτήματα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των μαθητών, Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα και στον Νομό της Άρτας, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης, ενάντια το «Νέο» σχολείο που διώχνει τα παιδιά από την εκπαίδευση και ενάντια σε όλους όσους προσπαθούν να τους στερήσουν το μέλλον τους .
   Η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών αγαθών, οι ανατροπές στα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα, - η δραματική μείωση στο εισόδημα των μισθωτών και ιδιαίτερα των νέων, η ανεργία η υποαπασχόληση καθώς και η αδήλωτη «μαύρη» εργασία έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
   Στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών μέτρων το δημόσιο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς δέχθηκαν βάναυση επίθεση σε όλα τα επίπεδα. Η κατάργηση σημαντικών τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και η παράδοσή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, η κατάργηση των ΕΠΑΣ, οι διαθεσιμότητες / απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, η απαξίωση των δομών ειδικής αγωγής και των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, η κατάργηση των αθλητικών σχολείων, οι χιλιάδες χαμένες ώρες από την αρχή της χρονιάς, η παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση να μην διδάσκονται στο «νέο» Λύκειο μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά, η κατάργηση όλων των υποστηρικτικών δομών και η εφαρμογή του νόμου για το «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» με ένα κακέκτυπο αντιπαιδαγωγικό μόρφωμα που ονόμασαν «ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ» που ωθεί χιλιάδες μαθητές στην πρόωρη κατάρτιση ( μεταγυμνασιακά ΣΕΚ) και τη μαθητεία υποβαθμίζοντας τόσο τη γενική παιδεία όσο και την επαγγελματική εκπαίδευση.
   Ταυτόχρονα, επιχειρείται μέσω της αξιολόγησης/χειραγώγησης να κατηγοριοποιηθούν σχολεία με στόχο πολλά από αυτά να καταργηθούν και οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε αυτά να οδηγηθούν στην απόλυση και οι μαθητές σπίτια του. Η μαθητική διαρροή έχει αυξηθεί δραματικά και τα σχολεία υπολειτουργούν με ευθύνη της κυβέρνησης.
   Δείχνουμε εμπιστοσύνη στη συλλογική πάλη των μαθητών μας και στηρίζουμε τους αγώνες τους που είναι και δικοί μας αγώνες για δικαίωμά στη μόρφωση, υγεία, δουλειά. Στηρίζουμε κάθε αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία, κάθε αγώνα που προασπίζεται τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Οι μαθητές δεν είναι ούτε αλήτες, ούτε τρομοκράτες. Είναι το μέλλον της χώρας μας και για αυτό το μέλλον αγωνίζονται.
   Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να ανατραπεί με το μέτωπο της συλλογικής πάλης των εκπαιδευτικών, των γονέων, των μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων και ανέργων.
   Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε σε συντονισμό τους φορείς του εκπαιδευτικού, δημοσιοϋπαλληλικού και εργατικού κινήματος εν όψει και της γενικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη. 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
   • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αντιδραστική «αναδιάρθρωση» της εκπαίδευσης, γενικής και τεχνικής.
   • Άμεσες προσλήψεις μόνιμων καθηγητών ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με το απαραίτητο προσωπικό και να πάψει η εργασιακή ομηρία των ωρομίσθιων-αναπληρωτών συναδέλφων μας.
   • Ενιαίο 12χρονο σχολείο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένο για όλα τα παιδιά. Ουσιαστική στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης .
   • Επαναφορά των τομέων και των ειδικοτήτων της ΤΕΕ που καταργήθηκαν για να δοθούν βορά στην ιδιωτική εκπαίδευση. Καμιά διαθεσιμότητα – υποχρεωτική μετάταξη – απόλυση, υποχρεωτική μετάθεση!
   • Ανώτερο όριο 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια. Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
   • Απόσυρση του ΠΔ για την αξιολόγηση και του νόμου 4142/13 για τη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας.
   • Καμιά συγχώνευση – κατάργηση σχολείου!

ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 
Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά, σταθερή δουλειά για όλους. 
   • Παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα και νερό για όλο το λαό!
   • Όχι στη διάλυση – συρρίκνωση – ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.
   • Άμεσα μέτρα ανακούφισης για την ανεργία, την εξαθλίωση και τη μαζική φτώχεια.

Ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατικά δικαιώματα στα σχολειά και στους τόπους εργασίας
   • Να καταργηθεί το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.
   • Να πάψει η κρατική τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων.
   • Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12).

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. 
     Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας 
   Μανώλης Φραγγίδης            Ευφροσύνη Πετσούκη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Συμπαράσταση στους αγώνες μαθητών – σπουδαστών
   Αυτές τις μέρες στην Άρτα, μαθητές και σπουδαστές βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων μάχονται απέναντι στο «Νέο Λύκειο» που τους ετοιμάζουν, διεκδικώντας ένα σχολείο διαφορετικό. Το δικό τους λύκειο, αυτό της καθολικής παιδείας και όχι της παπαγαλίας, του σεβασμού στον ελεύθερο χρόνο και τη διαφορετικότητα, ένα σχολείο που δεν θα ευνοεί την παραπαιδεία και δεν θα εξοντώνει οικονομικά τους γονείς τους, ένα σχολείο για όλους. Τα παιδιά μας ορθώνουν ανάστημα. Μαθαίνουν να διεκδικούν, μέσα από συνελεύσεις, πορείες και καταλήψεις για το σχολείο που ονειρεύονται και παρά τις απειλές, τις αστυνομικές και εισαγγελικές παρεμβάσεις, δεν πτοούνται, υψώνουν ανάστημα!
   Οι σπουδαστές του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ της Άρτας, βρίσκονται επίσης σε κινητοποιήσεις, καθώς η υποβάθμιση των καθηγητών τους και κατ΄επέκταση των ίδιων των σπουδών τους, απειλεί όχι μόνο την ομαλή πορεία των μαθημάτων, των εξετάσεων και των πτυχιακών εργασιών τους, αλλά και το ίδιο το επίπεδο του Τμήματος, το οποίο με κόπους και συστηματική δουλειά χρόνων, κατάφεραν να το κάνουν υψηλό και σπουδαίο! Στην πραγματικότητα απειλεί το μέλλον του Τμήματος και κατ΄επέκταση και του ΤΕΙ. Ενός Τμήματος που αποτελεί στολίδι για την Άρτα, τον πολιτισμό και την μουσική και καλλιτεχνική Παιδεία της χώρας.
   Η παράταξή μας, συμπαραστέκεται και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τον αγώνα των μαθητών στα Γυμνάσια και Λύκεια της Άρτας, καθώς και των σπουδαστών του ΤΛΠΜ του ΤΕΙ Άρτας και καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και όλη την αρτινή κοινωνία σε συμπαράταξη και αλληλεγγύη τους.
   Το μέλλον των παιδιών μας είναι υπόθεση όλων μας! Άρτα,

12-11-2014
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.