10 Ιουν 2014

Ποιος είναι αυτός ο Χαρδούβελης βρε παιδιά;

Από το γραφείο του Σημίτη, στην Eurobank, στο γραφείο του Παπαδήμου, επιστροφή στην Eurobank και υπουργός Οικονομικών του Σαμαροβενιζελιστάν

   Ένας ακόμη υπάλληλος τράπεζας, αυτή τη φορά της Eurobank, αναλαμβάνει τα ηνία της εθνικής οικονομίας – μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό που έφερε τον Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών.
   Άνθρωπος του Σημίτη και του Παπαδήμου, ο Χαρδούβελης ήταν ένας από τους τραπεζικούς υπαλλήλους που εισέρχονταν χωρίς καμία εκλογική νομιμοποίηση στο μέγαρο Μαξίμου.
   Είχαμε εξετάσει την περίπτωση Χαρδούβελη στο ντοκιμαντέρ Catastroika αλλά και στο ραδιοφωνικό INFOWAR αποκαλύπτοντας το ρόλο των τραπεζικών λόμπι στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα.
   Ο Χαρδούβελης, μαζί με τον Πέτρο Χριστοδούλου, (πρώην στέλεχος της Goldaman Sachs και αργότερα της Εθνικής), αποτέλεσαν τους δυο βασικούς διαπραγματευτές της χώρας μας για το χρέος με το περίφημο λόμπι των τραπεζών, IIF (διαβάστε εδώ το σχετικό αφιέρωμα για το λόμπι των τραπεζών)
   Μιλώντας στο INFOWAR ο τότε αναλυτής του Παρατηρητηρίου της Ευρώπης των Πολυεθνικών (CEO), Γιώργος Βασσάλος είχε υπενθυμίσει ότι ο Χαρδούβελης πραγματοποιούσε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους τραπεζίτες χωρίς να έχει εγκαταλείψει τη θέση του στη Eurobank – αλλά έχοντας λάβει μόνο μια άδεια άνευ αποδοχών.
   Όμως, τόσο η Eurobank όσο και η Εθνική Τράπεζα, το μέλλον των οποίων εξαρτώταν από τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το IIF είναι μέλη του…IIF. Η ελληνική κυβέρνηση δηλαδή είχε αναθέσει σε δυο μέλη του τραπεζικού λόμπι να διαπραγματεύονται με τις τράπεζες το μέλλον της χώρας.
   Μια τραπεζική δικτατορία όμως ολοκληρώνεται μόνο όταν οι τραπεζίτες γίνονται δοτοί πρωθυπουργοί και υπουργοί οικονομικών.
πηγή



Βιογραφικό
   Ο Γκίκας Α. Χαρδούβελης είναι καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και Οικονομικός Σύμβουλος & Επικεφαλής Οικονομικών Μελετών του ομίλου της EUROBANK.
   Στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012) διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
   Είναι Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου και στο Centre for Money, Banking and Institutions του Surrey Business School.
   Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών καθώς και εκπρόσωπος της στο EBF- EMAC. Επίσης είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του CIIM, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΟΒΕ και του ελληνικού Ιδρύματος Harvard. Είναι κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά από το Berkeley-Καλιφόρνια USA (1983), και Master of Science και Bachelor of Arts στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Harvard-Μασαχουσέτη USA (1978).
   Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Barnard College, Columbia University (1983-1989), και Αναπληρωτής και στη συνέχεια Τακτικός Καθηγητής στο Rutgers University- Νέα Υερσέη (1989-1993).
   Την τετραετία 2000–2004 διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Σημίτη. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: Υπήρξε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος(1996-2000), Οικονομικός Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε Αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993).





   Σημείωση Τηλεβόα: Εγώ πάντως έχω να πω δυο πράγματα:
   α) Ο Σημίτης είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας...
   β) Βρε παιδιά, αυτός ο Χαρδούβελης δεν είναι φτυστός ο Χριστοδουλάκης;



Ούνα φάτσα, ούνα σκατοράτσα, λα κουκαράτσα*, λα κουκαράτσα*... 

* η κατσαρίδα, στα ισπανικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.