14 Ιουν 2014

Και στην Άρτα τιμούμε "με το αίμα μας" την 14η Ιουνίου

Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

   Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, η Διεθνής Εταιρεία Μετάγγισης Αίματος και η Διεθνής Ομοσπονδία Οργανώσεων Αιμοδοτών αποφάσισαν το 2003 να γιορτάζεται κάθε χρόνο, στις 14 Ιουνίου, η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.
   Από τότε, κάθε χρόνο, με αφορμή το εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, πραγματοποιείται ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας, συμπεριλαμβανομένων των εκστρατειών ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας και γνωστοποίησης περαιτέρω της ανάγκης για ασφαλές αίμα και παράγωγά του.
   Η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη όμως βασικά είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους μας να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους δωρητές αίματος και όλους αυτούς που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Σ’ αυτούς που προσφέρουν ανιδιοτελώς με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας απέναντι στην κοινωνία και τον άνθρωπο, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και πολιτισμού.
   Οι ανάγκες σε αίμα της χώρας μας ανέρχονται σε 650.000 μονάδες περίπου ετησίως. Απ’ αυτές μόνο ένα ποσοστό που είναι λίγο μικρότερο από το 50% προέρχεται από τους εθελοντές αιμοδότες. Ένα ποσοστό γύρω στο 50% προέρχεται από τους δότες αναπλήρωσης (συγγενείς ασθενών κ.λ.π.) και μια ποσότητα 25.000 μονάδων εισάγεται από την Ελβετία με μεγάλο κόστος. Σημειώνουμε ότι μια ποσότητα 25.000 μονάδων περίπου καταστρέφεται εξ αιτίας της κακής οργάνωσης κυρίως.
   Η Πολιτεία ποτέ δεν είχε οργανωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας και βέβαια δεν δείχνει καμιά διάθεση να συνδράμει στην εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ)
   Η ΠΟΣΕΑ και οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών σ’ όλη την Ελλάδα που είναι μέλη της, αγωνίζονται καθημερινά, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν για να καταστεί η χώρα αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
   Στην κατεύθυνση αυτή επιζητούμε και επιτυγχάνουμε συνεργασίες και κοινές δράσεις με άλλες εθελοντικές οργανώσεις, με συνδικαλιστικούς φορείς, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς.
   Συμπορευόμαστε με όλους όσοι αγαπούν την εθελοντική αιμοδοσία, που πιστεύουν στην Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων Σώματος και επιμένουν να δίνουν στη ζωή μια ακόμη ευκαιρία.
   Τιμούμε και ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά τους, παροτρύνοντάς τους παράλληλα, όχι μόνο να συνεχίσουν να είναι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες αλλά και να συμμετέχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης όλων των Ελλήνων στην κατεύθυνση αυτή και στην προσπάθεια να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
   Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας, γιορτάζει την επέτειο με αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16/6/2014 από τις 8:30 π.μ. έως και τη 1:30 μ.μ., στον γνωστό χώρο των γραφείων του Συλλόγου, στον πεζόδρομο της Σκουφά, κάτω από τον Άγιο Δημήτριο (πρώην ΣΕΣ)
   Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία και με την ανεκτίμητη συμβολή της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άρτας και παρά τις χίλιες δυσκολίες που υπάρχουν λόγω υποστελέχωσης γιατρών, προσωπικού, οδηγών κλπ.
   Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην σημειώσω τις προσπάθειες που καταβάλει η κ. Παππά (την οποία ευχαριστώ και προσωπικά) και όλα τα κορίτσια της Αιμοδοσίας, που, ακόμη και με προσωπικό κόστος, συνεισφέρουν τα μέγιστα στον κοινό στόχο, που είναι η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΖΩΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.