23 Φεβ 2014

Οι Εθελοντές Αιμοδότες της Άρτας μάς καλούν να προσφέρουμε ζωή...

Μια αναγκαία διόρθωση στο δελτίο Τύπου με μια δόση... "γκρίζου χιούμορ"!!!

   Την Δευτέρα 24 Φλεβάρη 2014 έχει προγραμματιστεί από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών ν. Άρτας να πραγματοποιηθεί, από τις 8:00 π.μ. έως και τη 1:00 μ.μ., αιμοδοσία στον γνωστό χώρο των γραφείων του Συλλόγου στον πεζόδρομο της Σκουφά, στα παλιά γραφεία του ΣΕΣ, κάτω από τον Άγιο Δημήτριο.
   Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί, όπως πάντα, από γιατρό και νοσηλευτές της Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, η προσφορά των οποίων είναι ανεκτίμητη στην επίτευξη των στόχων του Συλλόγου.
   Για όσους αναρωτιούνται τι εννοώ στον υπότιτλο της ανάρτησης, να σας εξηγήσω:
   Τις προσκλήσεις για την εθελοντική αιμοδοσία τις στέλνει στα ΜΜΕ η Διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας και, μέχρι πρότινος, οι σχετικές προσκλήσεις ανέφεραν: "Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΣΕΣ από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας". Αυτή την φορά, η πρόσκληση αναφέρει: "Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΣ από την Τράπεζα Αίματος ΣΕΣ".
   Είμαι βέβαιος πως η λανθασμένη αναφορά οφείλεται σε αβλεψία της στιγμής, πιθανώς εξαιτίας εσφαλμένου copy-paste, καθώς την ίδια ημέρα στάλθηκε παρόμοιο δελτίο Τύπου για αιμοδοσία από την Τράπεζα Αίματος στις Πηγές Άρτας και όχι στο ότι ο νέος Διοικητής, ως άξιος εκπρόσωπος της κυβερνητικής φιλοσοφίας, θεωρεί ότι "νυν υπέρ πάντων οι Τράπεζες" (οι άλλου είδους Τράπεζες, αυτές με την απύθμενη κρατική στήριξη και τη μηδενική ρευστότητα στην αγορά)...
   Πάντως, με την ευκαιρία αυτής της κουβέντας, ας γίνει μια αναφορά για τη διαφορά μεταξύ Τράπεζας Αίματος και Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών:
   Τα μέλη μιας Τράπεζας Αίματος διαχειρίζονται οι ίδιοι το αίμα που λαμβάνεται, τηρώντας σχετικά βιβλία και, συνήθως, το αίμα φυλάσσεται για τις ανάγκες των μελών και των οικογενειών τους.
   Αντίθετα, οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών αιμοδοτούν και το αίμα προσφέρεται στον άγνωστο πάσχοντα, παραδίδεται στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου. Δηλαδή η φιάλη που θα δώσω αύριο, μπορεί να καταλήξει σε ένα παιδί στην Ρόδο, σε μια γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη ή σε έναν συνταξιούχο στο Άργος. Αυτό σημαίνει εθελοντική αιμοδοσία: ανιδιοτελής προσφορά ζωής.
   Προσέξτε, για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποτιμώ την προσφορά των Τραπεζών Αίματος και των ανθρώπων που είναι μέλη τους. Ίσα-ίσα που είναι κοινός ο στόχος, που δεν είναι άλλος από τη διάδοση της ιδέας της αιμοδοσίας σε όλους και κυρίως στη νέα γενιά και η αυτάρκεια σε αίμα, ώστε να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την έλλειψη αυτού του αναντικατάστατου αγαθού και να μην "αιμορραγούμε" με εισαγωγές αίματος, κυρίως από Ελβετία.
   Μακάρι να φτάσει η μέρα που ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, που πληροί τις προϋποθέσεις ηλικίας και υγείας να αιμοδοτεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών να είναι τελείως αχρείαστοι και να διαλυθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.