11 Ιαν 2014

ΣΥΡΙΖΑ προς Βερολίνο: Διαγράψτε το χρέος από τις μίζες για τα εξοπλιστικά

- Επαχθές το χρέος, που προέρχεται από άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν υπάρξει μέσω συναλλαγών και μιζών
- Οι μεταρρυθμίσεις σας μυρίζουν αίμα...

   Γεύση διαπραγμάτευσης με πολιτικό εκπρόσωπο κυρίαρχου κράτους αντί προτεκτοράτου, πήρε στη βουλή νωρίτερα σήμερα ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, όταν βρεθηκε αντιμέτωπος με τον Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση.
   Κατά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη της Επιτροπής Ελληνογερμανικής Φιλίας του Κοινοβουλίου με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών, ο Ν. Βούτσης, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά διαγραφή του επαχθούς χρέους, το οποίο προέρχεται από άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν υπάρξει μέσω συναλλαγών και μιζών από πολλές χώρες και από τη δική σας».
   Αναφέρθηκε ακόμα στην τραγική κοινωνική πραγματικότητα και εξήγησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής. «Είναι παράλογο να συνεχίζεται η ίδια λάθος συνταγή, με νέες μεταρρυθμίσεις που μυρίζουν αίμα», είπε ο Ν. Βούτσης.
   Στην απάντηση του ο Γερμανός ΥΠΕΞ, απέφυγε να σχολιάσει το επαχθές του Ελληνικού χρέους και επέλεξε να επιμείνει στην στήριξη της πολιτικής λιτότητας.
   Επαναλαμβάνοντας τη δοξασία που ακούμε συχνά από κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού τις τελευταίες ημέρες, ο Σταϊνμάγιερ εκτίμησε ότι οι απλές λύσεις δεν είναι βιώσιμες και προέτρεψε «να συνεχίσετε αυτό το δρόμο και να πάτε μέχρι τέλους για να φτάσετε στην ανάπτυξη».
   Η θέση αυτή υπονοεί βεβαίως ότι ο κοινωνικός πόνος (η ανθρωπιστική καταστροφή εν προκειμένω) είναι απαραίτητος προκειμένου να υποστούν οι Έλληνες μια ανθρωπολογική αλλαγή, από... τεμπέληδες του μεσογειακού νότου, σε εργατικούς Ευρωπαίους!!!
   Την ίδια κρυφορατσιστική αντίληψη, βέβαια εξέφρασαν χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, όταν δήλωσαν πως το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας, απέδειξε ότι μπορεί να αλλάζουν οι λαοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.