26 Σεπ 2013

Ένας ιεράρχης που φοράει περήφανα τα ράσα του...

"Άργησε η πολιτική ηγεσία ή σιώπησε εν γνώσει της, έχοντας άλλες σκέψεις στο πίσω μέρος του εγκεφάλου της;"

   Ένα μικρό απόσπασμα από το μήνυμα του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, που μάλλον δεν θα ακουστεί από κανένα δελτίο ειδήσεων:
    «Άργησε η πολιτική ηγεσία να αντιληφθεί τι είναι η Χρυσή Αυγή ή σιώπησε εν γνώσει της, έχοντας άλλες σκέψεις στο πίσω μέρος του εγκεφάλου της;
    Αν άργησε, τότε είναι επικίνδυνη για τον τόπο λόγω αδυναμίας και ανικανότητος να συλάβει την κρισιμότητα των στιγμών και να αξιολογήσει τα δεδομένα.
    Αν σιώπησε ένοχα γιατί νόμιζε ότι
μπορεί να διαχειρισθεί το πρόβλημα, τότε θυσιάζει την πατρίδα στα πολιτικά της παιγνίδια».
   Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Παύλος είπε τα πράγματα με το όνομά τους, με πολλαπλούς αποδέκτες και εντός των κόλπων της Εκκλησίας.
   Πέρυσι τον Γενάρη στην ομιλία του για το μεταναστευτικό, στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη είχε πει τα παρακάτω:
   "Κάθε χαΐδεμα Ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει ακύρωση της πίστης. Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας. 
   Η Χρυσή Αυγή προσβάλει, διώκει και εξευτελίζει καθημερινά τον Χριστό και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών. Για την Εκκλησία είναι αδιαπραγμάτευτη η αξία του ανθρώπινου προσώπου. Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος. Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου."
   Όσο για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είχε πει: "Σε καμία περίπτωση λύση δεν είναι ένας σύγχρονος άλλου τύπου Καιάδας, λύση δεν είναι οι χωματερές ανθρώπων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.