13 Ιουλ 2013

Σε μαζική κοινή πορεία οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες της Άρτας

Αναδημοσίευση από την ΗΧΩ της Άρτας

   Σε μαζική και κοινή πορεία προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι του Δήμου Αρταίων, δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες, με τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Άρτας, τους εργαζομένους στο ΤΕΙ Ηπείρου και τους αντίστοιχους του Νοσοκομείου Άρτας και των Κέντρων Υγείας.
   H πορεία με τέσσερα απορριμματοφόρα να προπορεύονται και τους εργαζόμενους να ακολουθούν ξεκίνησε από το χώρο του Δημαρχείου, όπου δόθηκε το ραντεβού στις 11 το πρωί από το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Αρταίων, την ΕΛΜΕ, η οποία ολοκλήρωσε εκείνη την ώρα έκτακτη Γενική Συνέλευση στο χώρο του ΕΠΑΛ Άρτας, το Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού, καθώς και το Σύλλογο εργαζομένων στο ΤΕΙ που αποφάσισαν στάση εργασίας προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξή τους.
   Η πορεία κινήθηκε κατά μήκος της περιφερειακής οδού μπήκε στην οδό Σκουφά στο ύψος της συμβολής με την Ελ. Βενιζέλου και διέσχισε τον κεντρικό πεζόδρομο μέχρι τον Άγιο Γεώργιο, απ’ όπου επέτρεψε στην περιφερειακή οδό και έφτασε έξω από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Εκεί ακολούθησε κατάληψη του κτιρίου που είχε αποφασίσει η ΕΛΜΕ Άρτας αντιδρώντας στην κατάργηση 55 ειδικοτήτων από την Τεχνική Εκπαίδευση και την απόλυση των αντίστοιχων εκπαιδευτικών.
   Η χθεσινή κινητοποίηση δεν πέρασε διόλου απαρατήρητη από τους αρτινούς πολίτες καθώς η συμμετοχή ήταν μαζική και η παρουσία των απορριμματοφόρων σε πομπή δεν άφηνε κανέναν αδιάφορο.
   Πολλά και ηχηρά και τα συνθήματα που ακούστηκαν μεταξύ των οποίων: «Εκείνοι μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Ψωμί – Παιδεία- ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ’73» και άλλα.
   Ήδη από πλευράς του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου έχει ανακοινωθεί η μετακίνηση στην Αθήνα τη Δευτέρα το πρωί με δυο λεωφορεία, και η συμμετοχή στην καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος όλη την ημέρα μέχρι και την Τρίτη, όταν και επρόκειτο να συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο.
   Ωστόσο οι εργαζόμενοι δια του προέδρου έχουν απευθύνει κάλεσμα ώστε στην Άρτα να μην λήψει κανένας πολίτης από την γενική απεργία και τη συγκέντρωση στο χώρο του Κάστρου τις 10 το πρωί, καθώς όπως τονίστηκε σε δηλώσεις του κ. Νικολάου, «δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ και σε κανένα αριθμό απολύσεων αν δεν τους σταματήσει ο λαός με την δυναμική του παρουσία στους δρόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.