20 Μαΐ 2013

Οι δρόμοι της Ελιάς και του Πορτοκαλιού οδήγησαν τον Βασίλη Ψαθά στο Νεοχώρι...

Ο πλούτος της Αρτινής γης στη συμμετοχική γιορτή Νεοχωρίου...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Στο Νεοχώρι Άρτας, παραβρέθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχική γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων με θέμα: «Στους δρόμους της Ελιάς και του Πορτοκαλιού», στο παραποτάμιο πάρκο.
   Η γιορτή, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ήταν αφιερωμένη στα δύο προϊόντα που αποτελούν το κύριο είδος στην αγροτική παραγωγή της περιοχής μας. Μέσα από τη γιορτή δόθηκε η δυνατότητα σε ντόπιους παραγωγούς ν’ αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελιάς και του πορτοκαλιού, καθώς επίσης και των προϊόντων διατροφής που παράγονται με βάση αυτά. Εκτέθηκαν επίσης σπιτικά προϊόντα, που έφτιαξαν με μεράκι γυναίκες της περιοχής, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη γεύση και τη διατροφική αξία της ελιάς και του πορτοκαλιού της Άρτας.
   Ο κ. Ψαθάς χαιρέτησε την εκδήλωση τονίζοντας ότι η στροφή στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και η παρασκευή ποιοτικών προϊόντων διατροφής από τον πλούτο της Αρτινής γης, αποτελεί το σημαντικότερο όπλο μας απέναντι στην οικονομική κρίση και κύρια διέξοδος προς την ανάπτυξη της περιοχής μας. Επεσήμανε δε, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας θα είναι δίπλα στον αγρότη και τον παραγωγό κάθε στιγμή και συγχάρηκε τόσο τους διοργανωτές όσο και τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην γιορτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.