20 Μαΐ 2013

Η Διαγενεακή Αλληλεγγύη του Μουσικού Σχολείου Άρτας θα μείνει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δράσεις ουσίας και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

   Την Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Άρτας για την ενεργό γήρανση και την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών στο χώρο του σχολείου. Εφόσον το 2013 έχει οριστεί ως έτος του Ευρωπαίου πολίτη, η φετινή πρωτοβουλία του προγράμματος generations@school είχε τίτλο «Με επίκεντρο την Ευρώπη» και οι στόχοι της ήταν: να σκεφτούμε τι σημαίνει – για μικρούς και μεγάλους – ζω στην Ευρώπη, να μάθουμε για τα δικαιώματα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μιλήσουμε για την ιστορία και τη σημαντικότητα της Ευρώπης και να σκεφτούμε ποια Ευρώπη θα πρέπει να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ετήσιου προγράμματος διαγενεακής αλληλεγγύης που υλοποιήθηκε στο σχολεία μας.
   Η δράση εξελίχτηκε ως εξής:

Α. Καλωσόρισμα
   Με τη συμμετοχή και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Άρτας, ετοιμάστηκε στην αυλή του σχολείου μπουφές με πρωινό για τους ηλικιωμένους, αλλά και για τη χορωδία του μουσικοφιλολογικού συλλόγου «Σκουφάς» που μας τίμησε με την παρουσία του. Στη συνέχεια οι ηλικιωμένοι και τα μέλη της χορωδίας μοιράστηκαν στα τμήματα του σχολείου προκειμένου να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές κάθε τάξης και να συζητήσουν μαζί τους.

Β. Δραστηριότητες και Συζήτηση μέσα στα τμήματα
  

  
Στο Α1 τμήμα του γυμνασίου οι μαθητές είχαν προετοιμάσει και παρουσίασαν τα παραδοσιακά παραμύθια που κατέγραψαν από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα, δύο από τα παραμύθια μελοποιήθηκαν, ενώ το τρίτο παρουσιάστηκε με τη μορφή αφήγησης η οποία διανθίστηκε με δραματοποίηση καθώς και εικόνες που ζωγράφισαν οι μαθητές εμπνευσμένοι από το παραμύθι.

Οι εικόνες που συνόδευσαν το παραμύθι:


Από τη δραματοποίηση του παραμυθιού:



Από τη συζήτηση μέσα στο τμήμα:






--------------------------------------------------------------

   Στο Α2 οι μαθητές είχαν σχεδιάσει έναν μεγάλο χάρτη της Ευρώπης, όπου οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν ζωγραφιστεί με έντονα χρώματα. Στη συνέχεια, οι μαθητές συγκέντρωσαν εικόνες χαρακτηριστικές του πολιτισμού και της ιστορίας κάθε χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αφού τις παρουσίασαν στους ηλικιωμένους που επισκέφτηκαν την τάξη τους, τις τοποθέτησαν υπό μορφή παιχνιδιού στο χάρτη.




Από τη συζήτηση μέσα στο τμήμα:




--------------------------------------------------------------------
Στα τμήματα της Β’ 













---------------------------------------------------------------------------------------

Μουσική, τραγούδι, χορός και μπουφές για τους καλεσμένους

















Ο Παναγιώτης επί το... έργον!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.