13 Μαΐ 2013

Επιστολή διαμαρτυρίας των Φοροτεχνικών της Άρτας στον Στουρνάρα για την ΔΟΥ

Σχεδιάζουν την μεταφορά των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού στην Πρέβεζα

Κύριε Υπουργέ,
   Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το σχέδιο που υπάρχει στο Υπουργείο Οικονομικών, για την ενοποίηση των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού και τη μεταφορά τους από την ΔΟΥ της Άρτας στην αντίστοιχη της Πρέβεζας.
   Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και συγκεκριμένα: 
1) Στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδιαίτερα με τις μετακινήσεις, αφού οι πολίτες θα χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις με μεγάλο κόστος προκειμένου να μεταβούν στη ΔΟΥ Πρέβεζας για την εξυπηρέτησή τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι όλες οι τοπικές κοινότητες των ημιορεινών και ορεινών περιοχών του Νομού Άρτας στις οποίες δραστηριοποιούνται οι μισές επιχειρήσεις απέχουν από την Πρέβεζα 2 ώρες και πλέον. Μάλιστα οι ιδιαιτερότητες της περιοχής, κακό οδικό δίκτυο, ποικιλόμορφο και δύσβατο ανάγλυφο κάνουν πιο δύσκολη την πρόσβαση των φορολογουμένων στην Πρέβεζα.
2) Θα σημάνει την υποβάθμιση της Πρωτεύουσας του Νομού, ενός Νομού που ήδη είναι από τις πιο φτωχές περιοχές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού σιγά σιγά αποδυναμώνεται από υπηρεσίες οι οποίες αντικειμενικά συμβάλλουν στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

   Επιπλέον δημιουργείται και ένα βασικό ζήτημα στη λειτουργία των γραφείων μας γιατί σε πολλούς από εμάς αλλάζουν τα επαγγελματικά πλάνα σε δύσκολες οικονομικά εποχές. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να τεθεί θέμα ενοποίησης τμημάτων και μετακίνησής τους στην ΔΟΥ Πρέβεζας σε τέτοιες εποχές που το επάγγελμα μας εντάσσεται στα πλέον επισφαλή.
   Η ύπαρξη μιας ΔΟΥ σε κάθε πρωτεύουσα Νόμου δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια αλλά αναγκαία λειτουργική προϋπόθεση τόσο για τους πολίτες που θα πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση και εξυπηρέτηση, όσο και για το ίδιο το Κράτος που σε εποχές οικονομικά δύσκολες θα πρέπει με κάθε μέτρο που παίρνει να βοηθά τα δημοσιονομικά έσοδα και την ανάπτυξη, ειδικά της περιφέρειας.
   Τέλος με την εμπειρία μας σας ενημερώνουμε ότι ήδη η ΔΟΥ Άρτας εξυπηρετώντας έναν ολόκληρο Νομό μεγαλύτερο αρκετά από αυτόν της Πρέβεζας, με επιχειρήσεις μεγάλου φορολογικού ενδιαφέροντος, λειτουργεί οριακά μιας και τα τελευταία χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί πολλοί υπάλληλοί της και το προσωπικό της ανάλογα με τις απαιτήσεις της Υπηρεσίας είναι οριακά επαρκές.
   Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προηγηθεί η οργάνωση της αναγκαίας ηλεκτρονικής υποδομής και της αντίστοιχης τεχνικής υποστήριξης (taxisnet) ώστε κάθε αλλαγή που επιφέρεται να είναι λειτουργική και συνάμα αποδοτική.
   Παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα και να εκτιμήσετε ότι τουλάχιστον σε κάθε Νομό θα πρέπει να λειτουργεί και μια ΔΟΥ πλήρης με όλα τα τμήματα καθώς τα περισσότερα εξ αυτών είναι αλληλένδετα.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ                         ΕΥΔΟΞΟΣ ΚΑΡΑΠΕΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.