19 Φεβ 2013

Άρτα, πράσινος Δήμος...

- Όπου κι αν στρέψει το βλέμμα, ατενίζει κανείς "ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα"...
- 48 δέντρα, 171 θάμνοι και 24 εποχιακά φυτά αρκούσαν για να δημιουργηθεί στο Δήμο μας ένας... κήπος της Εδέμ!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
   Από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αρταίων ανακοινώνεται ότι κατά το προηγούμενο διάστημα έγινε φύτευση και αντικατάσταση κατεστραμμένων δέντρων και φυτών κατά μήκος της Περιφερειακής οδού Άρτας καθώς και στις πλατείες Ζέρβα και Κρυστάλλη.
   Κλαδεύτηκαν τα δέντρα στο παραποτάμιο πάρκο ενώ έγιναν καθαρισμοί στις παιδικές χαρές, στις νησίδες, στα κοιμητήρια και στα ευρυχώρια των Τ.Κ. Πλησιών, Κιρκιζατών, Χαλκιάδων και Γραμμενίτσας. Διαμορφώθηκε το ευρυχώριο μπροστά στο Κολυμβητήριο και δημιουργήθηκε βραχόκηπος στο ΚΤΕΛ διαμορφώνοντας ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Συνολικά φυτεύτηκαν 48 δέντρα, 171 θάμνοι και 24 εποχιακά φυτά.
   Με αφορμή τις παραπάνω παρεμβάσεις ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Βλάρας δήλωσε: «Το αστικό πράσινο έχει δεσπόζουσα σημασία για το Δήμο μας γι’ αυτό υλοποιούμε δράσεις που βελτιώνουν την εικόνα και την ποιότητα ζωής της πόλης. Στόχος μας είναι η προστασία και ανάπτυξη του αστικού – περιαστικού πρασίνου, η ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και η ενίσχυση του αισθήματος σεβασμού του κοινόχρηστου χώρου, καθώς πολύ συχνά παρατηρούνται φαινόμενα καταστροφής ή κλοπής φυτικού υλικού από τα παρτέρια του Δήμου και τους δημόσιους χώρους. Καλούμε τους δημότες να προστατέψουν τα δέντρα και τα λουλούδια που κάνουν τη ζωή μας ομορφότερη και να περιφρουρήσουν τη δημοτική περιουσία, που ανήκει σε όλους μας και που το κόστος των αντικαταστάσεων φυτών και δέντρων δεν είναι αμελητέο. Το πράσινο θεωρείται ως βασικός δείκτης βιωσιμότητας ενός αστικού ιστού και η συμβολή του στην ανάδειξη της πολιτιστικής και αισθητικής αξίας της πόλης είναι τεράστια. Γι’ αυτό ως Τμήμα Πρασίνου θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις, έχοντας ως κύρια μέριμνα την ανάπτυξη και συντήρηση των χώρων πρασίνου της πόλης μας».

2 σχόλια:

  1. το αυτονοητο εγινε κατορθωμα πια,δεν πατε να γ χαζοπαρταλια. Και τρια λαπατα με δυο παπαρουνες... ουστ ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΑΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!!!! ΤΙ ΝΑ ΠΩ,ΝΤΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ?ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΜΟΡΦΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΚΟΥΦΑ,ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΕΝΑ ΚΑΔΟ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ ΕΚΟΒΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ...ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ...ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ 0...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.