19 Φεβ 2013

Η Αρχαία Νικόπολις σε... comic!!!

Διαβάστε το στον ΤΗΛΕΒΟΑ

   Έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν οι υπεύθυνοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης, για να προσεγγίσουν το κοινό και ιδιαίτερα τους νέους και τα παιδιά, και να τα επιμορφώσουν με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα χρήσιμο.
   Στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ «Εξοπλισμός αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης» υλοποιήθηκε ένα κόμικς με τίτλο «Στην πόλη της νίκης» 48 σελίδων στο οποίο παρουσιάζεται, με ζωντάνια και χιούμορ, η ιστορία της πόλης, η ναυμαχία του Ακτίου αλλά και η καθημερινή ζωή στη Νικόπολη.
   Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ΛΓ' ΕΚΠΑ κ. Χριστίνα Μερκούρη οι δημιουργοί του comic επιχειρούν μια ενδιαφέρουσα και ελκυστική προσέγγιση της ιστορίας της Νικόπολης. Συνδυάζει την λογοτεχνία με την ζωγραφική και η ιστορία εξελίσσεται στην ακμάζουσα Νικόπολη.
   Η ιστορία εικονογραφήθηκε από τον κ. Πέτρο Χριστούλια ενώ οι αρχαιολόγοι Πολυξένη Μπάρκα και Γεωργία Μερτή αν και ασχολήθηκαν για πρώτη φορά με τη συγγραφή σεναρίου για κόμικς κατάφεραν να αποδώσουν με παραστατικότητα ζωντάνια αμεσότητα και χιούμορ όλες τις πλευρές της ζωής στην Νικόπολη.
   Η κα Μερκούρη εξηγεί ότι το κείμενο έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, και τα ιταλικά σε μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα και σε ξενόγλωσσους επισκέπτες να γνωρίσουν με αυτό τον τρόπο τον αρχαιολογικό χώρο
   Το κόμικ μπορεί να το ξεφυλλίσετε διαδικτυακά στην διεύθυνση http://issuu.com/lgepka/docs/nicopolis_comic ενώ έχει αποκτήσει και διαδραστική εκδοχή την οποία επιμελήθηκαν οι κύριοι Πάνος Ξενάκης και Φώτης Χατζηνίκος.
   Η εφαρμογή που λειτουργεί τόσο στην οθόνη αφής του Μουσείου όσο και στο διαδραστικό πίνακα, απευθύνεται σε μεμονωμένους επισκέπτες και σε σχολικές ομάδες. Μέσα από τη χρήση animation και ενός διασκεδαστικού τρόπου διάδρασης, μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν την ιστορία της Νικόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.