16 Ιουλ 2014

Kοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο στην Άρτα. Η αρχή έγινε... - ΦΩΤΟ

- Μεγάλη ανταπόκριση από εθελοντές-αλληλέγγυους
- Αναζητείται χώρος για την στέγαση του Ιατρείου

   Σας είχα πει (δείτε εδώ) για την πρόσκληση της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, προς φορείς και πολίτες της Άρτας, για χθες, Τρίτη 15 του Ιούλη στο ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ, σε ανοιχτή συζήτηση, με θέμα την συγκρότηση Kοινωνικού ιατρείου – φαρμακείου στην Άρτα.
   Λοιπόν, η αρχή έγινε:
   Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15/7/2014, στο ξενοδοχείο "Κρόνος", μετά από πρόσκληση της δημοτικής παράταξης "Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή" η ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση για τη δημιουργία και στην Άρτα Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου, ως μια μόνιμη και σταθερή δομή κοινωνικής αλληλεγγύης.
   Μετά από διεξοδική συζήτηση, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας πρωτοβουλίας, η οποία και ανέλαβε το έργο της πρακτικής εφαρμογής του στόχου αυτού, καθώς ήδη ανοίχθηκε κατάλογος εθελοντών- αλληλέγγυων (που ξεπερνά τα 35 άτομα), πολλά από τα οποία προέρχονται από το χώρο της υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί κλπ). Σημαντική επίσης ήταν η διαθεσιμότητα και προσφορά ατόμων, που αν και δεν έχουν σχέση με το χώρο της υγείας, εντούτοις δήλωσαν πρόθυμοι να βοηθήσουν (π.χ για γραμματειακή υποστήριξη, προσφορά υλικών κλπ).
   Η ομάδα πρωτοβουλίας για το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Άρτας, ξεκίνησε ήδη και τις προσπάθειες για την εξεύρεση χώρου, όπου θα στεγαστεί το Ιατρείο αυτό, έτσι ώστε σύντομα να είναι έτοιμο, για να επιτελέσει το κοινωνικό έργο του.
Η αρχή έγινε. 
Η συνέχεια είναι στα χέρια όλων μας. 
Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! 
Άρτα 16-7-2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

   Στην αίθουσα βρισκόταν επίσης πενταμελής αντιπροσωπεία εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών από το κοινωνικό ιατρείο - φαρμακείο της Πρέβεζας, που λειτουργεί από τις αρχές του 2011. Ένα ιατρείο στο οποίο προστρέχουν κάθε χρόνο εκατοντάδες έλληνες και αλλοδαποί ανασφάλιστοι ασθενείς για να τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή.
   Είναι δε χαρακτηριστικό, όπως δήλωσαν, ότι πλέον και ασφαλισμένοι συνταξιούχοι, που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και δεν μπορούν να πληρώσουν την αυξημένη συμμετοχή των φαρμάκων τους, πηγαίνουν κι αυτοί στο κοινωνικό ιατρείο - φαρμακείο της Πρέβεζας για να συνεχίσουν να παίρνουν τα φάρμακά τους.

















13 σχόλια:

  1. δηλαδη συντροφε απο αυριο ΟΛΟΙ αυτοι οι σχετικοι με την υγεια στην Αρτα θα την προσφερουν δωρεαν και στα ιατρεια τους και στο νοσοκομειο χωρις φακελακι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συνηθίζω να αυτοσυγκρατούμαι, αλλά αυτή την φορά θα προσπαθήσω να είμαι πολύ ευγενικός, μιας και είσαι σύντροφος, Αν λες ότι η Βένυ ή ο Κώστας έχει πάρει ποτέ φακελάκι, δεν είσαι απλά κάποιος μαλάκας, που αδιαφορεί για το ότι 3.000.000 συνάνθρωποί του είναι ανασφάλιστοι. Δεν είσαι μόνο ένας ξεδιάντροπος ψεύτης. Είσαι και χέστης, μιας και το λες ανώνυμα...
      Πώς σου φάνηκε; Ήταν αρκετά ευγενική η απάντηση τσουτσουνοπνίχτη, που δεν πρόκειται να δώσεις ποτέ νερό ούτε στον άγγελό σου;

      Διαγραφή
    2. Τσουτσουνοπνιχτης είσαι και το ξέρει όλη βαρετά

      Διαγραφή
  2. α καλα άλλα λογια να αγαπιομαστε ! Την απαντηση την εδψσε το ΚΚΕ .Αναρτησε την αν μπορεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πολιτικός αυτισμός είναι κάτι που οδηγεί μοιραία σε συρρίκνωση, πράγμα που αποδεικνύεται πλέον στην πράξη. Και στην Άρτα. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι δικό μου πρόβλημα. Ας το αντιμετωπίσουν, εκτός και εάν το επιλέγουν, όσοι κινούνται με τη νοοτροπία του "μαγαζιού-γωνία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χέλι ΠΑΛΙ ο Γρηγόρης......??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά τα λέει το κΚΕ Άρτας Φιλιππιάδας αλλά ας ας κοιταχτεί και λίγο στον καθρέφτη να δει πως έχουν καταντήσει οι "συντρόφοι" τους τα εργατικά κέντρα σε κομματικά και εργολαβικά "στέκια".Λίγος ταξικός ρεαλισμός και αυτοκριτική δεν βλάπτει.Αυτά έχει το κυνήγι της ψήφου ...των αλλωνών μας βρωμάνε... τα δικά μας μοσχοβολάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μα απο οτι βλεπω στις φωτο μονο οι υποψηφιοι ειναι .....τι στο διαλο ...ΤΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ??????????

    αν και ξερω θα αρχισεις ..εισαι βολεμενος και δεν σε νοιαζει και τετοιες αλλες ...............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε κάντε έρωτα συντροφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΡΤΙΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.