3 Ιαν 2013

Μη διανοηθούν να βάλουν έκτακτο τέλος στις σόμπες και στα τζάκια

Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ

   Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με αφορμή τη μόλυνση της ατμόσφαιρας από τη μεγάλη χρήση που γίνεται σε τζάκια και ξυλόσομπες.
   Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) προειδοποιεί ξεκάθαρα: «Η φθηνή λύση στη θέρμανση με καυσόξυλα και ξυλόσομπες θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών και των χρονίως πασχόντων».
   Ειδικότερα τονίζει: «Η καύση του ξύλου αυτού με βασικό στοιχείο τον άνθρακα, προκαλεί καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερη συγκέντρωση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων – προϊόντων της καύσης στην ατμόσφαιρα. Ας σημειωθεί δε, ότι τα παραδοσιακά τζάκια με καυσόξυλα και οι ξυλόσομπες εκλύουν περίπου 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα μικροσωματίδια ανά κιλό καύσιμης ύλης από έναν σύγχρονο καυστήρα».
   Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί ακόμη και στο επιτελείο του υπουργείου Υγείας είναι το γεγονός ότι η αρμόδια υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη εισηγήθηκε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου ώστε να αγοράσουν οι πολίτες και να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση για να μην πληγεί περαιτέρω η δημόσια υγεία.
   Τι περίμεναν όμως; Ότι ο κοσμάκης θα έμενε να παγώνει χειμωνιάτικα; Αφού δεν μπορούσαν να πληρώσουν το πετρέλαιο, λογικό ήταν να στραφούνε σε φθηνότερες λύσεις.
   Αυτό που με τρομάζει είναι ότι τους έχω ικανούς να βάλουν "τέλος ρύπανσης", λέγοντάς μας κιόλας ότι αυτό είναι το πρέπον για περιβαλλοντικούς λόγους.
   Ή μπορεί να πούνε ότι θα μειώσουν την τιμή πετρελαίου και θα κόψουν από αλλού (μισθούς, συντάξεις) για να βρεθούν τα τροϊκανά ισοδύναμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.