3 Ιαν 2013

Θυμήθηκαν ότι υπάρχει Επιτροπή Διαβούλευσης στην Άρτα;

- Γραφτείτε μέχρι τις 9 Ιανουαρίου
- Να γίνουμε πολλοί οι "ενοχλητικοί"

   Η Επιτροπή Διαβούλευσης είναι ένας Καλλικρατικός θεσμός που εάν λειτουργούσε κανονικά, θα μπορούσε να αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού. Θα μπορούσε να είναι μήτρα ιδεών και προτάσεων, που μέσα από διαβούλευση θα μπορούσαν να αποτελέσουν το έναυσμα για την παραγωγή απτού έργου, προς όφελος όλων μας.
   Δεν γνωρίζω τι συνέβη σε άλλους δήμους, αλλά (και το λέω μετά λόγου γνώσης, μιας και ήμουν μέλος της) στο Δήμο Αρταίων η Επιτροπή Διαβούλευσης έγινε για να γίνει. Συνεδρίασε κάποιες φορές στην αρχή, όλοι μας ορεξάτοι καταθέταμε τις προτάσεις και τις απόψεις μας για ένα σωρό θέματα της καθημερινότητας και... ως εκεί.
   Κάποιοι διαμαρτυρηθήκαμε για την υποβάθμιση, αλλά είτε γινόμασταν γραφικοί, είτε απλά μονότονα ενοχλητικοί. Ειδικά την τελευταία χρονιά η Επιτροπή Διαβούλευσης έπεσε σε τέλεια αχρηστία, δεν συνεδρίαζε ούτε καν "για τα μάτια".
  Ξεχάστηκαν και οι μεγαλοστομίες και οι υποχρεωτικές από το Νόμο συνεδριάσεις. Εκτός κι αν ο λόγος ήταν ότι οι νέες fast track διαδικασίες έκαναν περιττή την άποψη των πολιτών...
   Όπως και να 'χει, διαβάστε την παρακάτω πρόσκληση και όσοι πραγματικά ενδιαφέρεστε για τον τόπο που ζούμε εμείς και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, πηγαίνετε να δηλώσετε ότι θέλετε να συμμετάσχετε.
   Ελάτε να γίνουμε πολλοί οι "ενοχλητικοί". Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκολλήσουμε από την μιζέρια...
    
Άρτα, 3 Ιανουαρίου 2013
ΘΕΜΑ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
   Σύμφωνα με το άρθρο 76 Ν.3852/2010 για Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων πρέπει να ανανεωθεί η θητεία της Επιτροπής Διαβούλευσης που θα επιλαμβάνεται και θα συζητά και θα γνωμοδοτεί για όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου.
   Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους εκπροσώπους:
α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και
ι) δημότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης να ενημερώσουν εγγράφως το Γραφείο του Δημάρχου για τα προτεινόμενα από αυτούς μέλη καθώς και τους αναπληρωματικούς τους έως 9/1/2013.
   Ο συνολικός αριθμός των μελών της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου που είναι ο δήμαρχος ή ο οριζόμενος απ’ αυτόν αντιδήμαρχος, μπορεί να είναι από εικοσιπέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη.
   Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και όσοι είναι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Συνεπώς, ο αριθμός των εγγεγραμμένων δημοτών που θα ορισθούν, μετά από κλήρωση, επιπλέον μέλη της επιτροπής κυμαίνεται από οκτώ (8) έως δεκαεφτά (17) ανάλογα με τα μέλη των φορέων που ορίζονται σ’ αυτή.

Ο Δήμαρχος Αρταίων 
Ιωάννης Αθ. Παπαλέξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.