19 Δεκ 2012

Έτσι διασφαλίζεται η περιουσία του Δήμου Αρταίων

- Με GPS
- Δεν θα μας ξεφεύγει σκουπιδιάρικο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
   Ο Δήμος Αρταίων αποσκοπώντας στον εκσυγχρονισμό των δομών και των διαδικασιών του, προχώρησε στην τοποθέτηση GPS σε οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας και της τεχνικής υπηρεσίας. Κάνοντας χρήση της εξελιγμένης αυτής τεχνολογίας επιτυγχάνεται πλήρης παρακολούθηση των δρομολογίων των οχημάτων αλλά και σαφή και αναλυτική εικόνα της κατανάλωσης και της ποιότητας του καυσίμου.
   Η ενέργεια αυτή αποτελεί καινοτομία, καθώς ο Δήμος Αρταίων είναι από τους πρώτους Δήμους σε όλη την Ελλάδα, που εφαρμόζει τέτοια συστήματα για την διασφάλιση της περιουσίας του και τον αυτοματισμό των ελέγχων των εργασιών.
   Με αφορμή την τοποθέτηση των συστημάτων αυτών στα πρώτα οχήματα της καθαριότητας, οι αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεωργίου Φώτης δήλωσε: «Ο Δήμος Αρταίων στην προσπάθειά του να συμμετέχει στις εξελίξεις και τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών της πληροφορικής στο δημόσιο τομέα, προχώρησε στην αγορά και εγκατάσταση του συστήματος αυτού, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία των GPS και του διαδικτύου για να δίνει πλήρη εικόνα και έλεγχο για την κίνηση και την κατάσταση των οχημάτων. Στόχος είναι τόσο η επιλογή και οργάνωση των δρομολογίων αποκομιδής βάση χιλιομετρικών αποστάσεων, όσο και η καταγραφή και αποτύπωση σε χάρτη του συνόλου των κάδων στο Δήμο, αλλά και ο ανεφοδιασμός των οχημάτων με τις κατάλληλες ποσότητες και στον κατάλληλο χρόνο, ο οποίος επιτεύχθηκε σε συνεργασία και την υπηρεσία Καθαριότητας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γρηγόρη Βλάρα. Όλα τα παραπάνω είναι κάποια μόνο από τα οφέλη που αποκομίζει ο Δήμος με τη χρήση της τεχνολογίας αυτής. Ο Δήμος δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσει το λειτουργικό κόστος και τις περιττές δαπάνες κάνοντας χρήση κάθε νέας τεχνολογίας και να αναδείξει το Δήμο σε πρότυπο λειτουργίας.»

1 σχόλιο:

  1. Αν ο αντιδημαρχος προσπαθει να πεισει για την αναγκαιοτητα της τοποθετησης GPS στα οχηματα του δημου και ειδικα την εποχη αυτη, μαλλον μας περναει για ηλιθιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.