1 Οκτ 2012

1η Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Οι ηλικιωμένοι χρειάζονται και αξιοπρεπείς συντάξεις εκτός από Παγκόσμιες Ημέρες

   Κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
   Το Κ.Α.Π.Η. Άρτας γιορτάζοντας την Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, πραγματοποίησε εκδρομή στις 28-09-2012, στα Μετέωρα – Ελάτη – Περτούλι, ύστερα από απόφαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αρταίων, με μικρή οικονομική συμμετοχή των μελών. Η εκδρομή είχε... ψυχαγωγικό χαρακτήρα και στόχο την αντιμετώπιση της μοναχικότητας των ηλικιωμένων σ’ αυτή τη δύσκολη για όλους εποχή.
   Επί τη ευκαιρία της Ημέρας Ηλικιωμένων η Αντιδήμαρχος Αρταίων Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου επισκέφθηκε το Κ.Α.Π.Η. Άρτας, όπου ευχήθηκε στα μέλη καλή υγεία, καλή ποιότητα ζωής και να παραμένουν πάντα ενεργοί και δραστήριοι στη ζωή.
   «Η Ημέρα των Ηλικιωμένων μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε πόσα πολλά οφείλουμε σ’ αυτούς τους συνανθρώπους μας, που με το έργο, τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, συνέβαλαν και συμβάλλουν στην οικογενειακή ευτυχία και στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Ανταποδίδοντας αυτή την πολύπλευρη προσφορά, εμείς το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τους δώσουμε αγάπη, σεβασμό και φροντίδα για μια αξιοπρεπή διαβίωση, μέσα από ένα ζεστό οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον αλλά και μέσα από τις απαραίτητες δομές υποστήριξης».
   Η κυρία Βασιλάκη συγχρόνως ανακοίνωσε και το πρόγραμμα ψυχαγωγίας στο ΚΑΠΗ που αφορά ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων, όπου το κάθε μέλος μπορεί να επιλέξει την δραστηριότητα που τον/την ενδιαφέρει.
   Ειδικότερα, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας, που είναι ενταγμένα στον θεσμό του Κ.Α.Π.Η. Άρτας, λειτουργούν τα εξής προγράμματα ψυχαγωγίας στελεχωμένα με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό:
   - Δευτέρα 9 – 11 π.μ. Γυμναστική
   - Τρίτη 9 – 10 π.μ. Χορωδία
   - Τετάρτη 9 – 10 π.μ. Χορωδία 10 – 11 π.μ. Χορός
   - Πέμπτη: Δημιουργική απασχόληση των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας
   - Παρασκευή 10 – 11 π.μ. Γυμναστική
  
Πληροφορίες: Σταυρούλα Τράμπα, Κοινωνική Λειτουργός Κ.Α.Π.Η. Δήμου Αρταίων.
Τηλ. : 2681070165 Ταχ. Δ/νση : Σουλίου 16.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.