27 Μαΐ 2012

Εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ για την ανάγκη νέου Συντάγματος

Ποιες αλλαγές προτείνονται

   Οι ενεργοί πολίτες που δραστηριοποιούνται στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ καλούν σε Δημόσια Εκδήλωση με θέμα: «Η υπέρβαση της κρίσης και η αναγκαιότητα Νέου Συντάγματος», στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα (Ακαδημίας 20) την Τρίτη 29 Μαϊου στις 7 μμ.
   Την συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός.
   Οι πρόσφατες εξελίξεις κατέδειξαν την ασφυξία των θεσμών στα πλαίσια του ισχύοντος Συντάγματος. Η Πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ανάδειξη ενός αποτελεσματικού συστήματος διακυβέρνησης, που θα συμβάλει στην εμπέδωση των αρχών του κράτους δικαίου και της πραγματικής δημοκρατίας, στη πλήρη διάκριση των εξουσιών.
   Προτείνεται:... ο θεσμός της Προεδρικής Δημοκρατίας με άμεση εκλογή του Προέδρου απευθείας από το λαό, η λαϊκή πρωτοβουλία για δημοψηφίσματα, ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και στη λειτουργία των ΜΜΕ, η δημόσια λογοδοσία/ανακλητότητα των κρατικών λειτουργών, η κατάργηση των προνομίων των βουλευτών και της ασυλίας υπουργών, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.