9 Μαΐ 2012

Ευτυχώς δεν "τσίμπησε" ο Αλέξης Τσίπρας

Τελικά, δεν πήραν τα μυαλά του αέρα

   Για μια στιγμή το απόγευμα, όταν υπήρχε η φημολογία ότι ο Βενιζέλος θα έκανε αντιμνημονιακή πρόταση, φοβήθηκα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπεφτε στην παγίδα να αποδεχτεί την στήριξη, για να μην επιτρέψει τη γνωστή σπέκουλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλός μόνο για καταγγελίες και όχι για διακυβέρνηση.
   Τελικά αποδείχτηκε ότι "ο λύκος τη τρίχα την αλλάζει, το χούι δεν τ' αλλάζει" και η πρόταση Βενιζέλου ήταν μια κυβέρνηση ομηρίας, με αποδοχή των μέτρων του μνημονίου και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού για χάρη των τοκογλύφων.
   Ο Αλέξης Τσίπρας δεν... "τσίμπησε", δεν θέλησε να γίνει πρωθυπουργός "πάση θυσία", με 52 βουλευτές και όμηρος στις ορέξεις του κάθε Σαμαρά ή Βενιζέλου. Δεν πρόδωσε την εμπιστοσύνη του κόσμου που την περασμένη Κυριακή έστειλε βροντερό μήνυμα εντός και εκτός συνόρων.
   Την προηγούμενη Κυριακή έγινε το πρώτο βήμα και επιτεύχθηκαν πλήρως οι στρατηγικοί στόχοι που ήταν να μην υπάρξει μνημονιακή κοινοβουλευτική και λαϊκή πλειοψηφία, παρά το νόμο που νοθεύει τη βούληση του λαού και χαρίζει 50 έδρες στο κόμμα του 18,8%.
   Τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσει στο δεύτερο βήμα που είναι μια αριστερή διακυβέρνηση, που θα βγάλει την Ελλάδα και τους Έλληνες από το Μνημόνιο που υπέγραψαν οι δύο "μικροί", αυτοί που επιμένουν ακόμη και τώρα, αντίθετα με την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, να μην παίρνουν πίσω την υπογραφή υποτέλειας που κρατάει σιδηροδέσμια τη χώρα μας μέχρι το 2035.
   Τα παπαγαλάκια έχουν αρχίσει ήδη να σφυροκοπάνε με ψέμματα και διαστρεβλώσεις. Δεν κατάλαβαν τίποτε από το μήνυμα της κάλπης την πρώτη φορά.
   Φαίνεται ότι για να σταθεί ο λαός ξανά όρθιος, πρέπει να χάσουν αυτοί τη γη κάτω από τα πόδια τους

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε, που σου διέγραψα το σχόλιο που έστειλες πριν λίγο, γιατί αντί για δικό σου σχόλιο βάζεις ενεργό link, χωρίς να προσέχεις αυτό που γράφω ακριβώς από πάνω; (Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.)
    Στείλε το μου χωρίς τον σύνδεσμο, να το αφήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπαμε ρε Τηλεβόα ότι προσκεισαι θετικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι κι έτσι! Εσύ είσαι μαύρος - χούλιγκαν Τσιπραίος. Ζημιά κάνεις και στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το καταλαβαίνεις;; "Το πολύ το κυρ' ελέησον, βαράει και τον παπά", λέει μια παροιμία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, δεν λέει ακριβώς έτσι η παροιμία, αλλά δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας...

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.