26 Απρ 2012

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις Αγροτικής Αναγέννησης στο Δήμο Ν. Σκουφά

Στοχεύουν στην οικονομική αναζωογόνηση αγροτικών περιοχών

   Στον ήδη σημαντικό αριθμό προτάσεων για κατασκευή έργων που έχει καταθέσει ο Δήμος Νικολάου Σκουφά από την αρχή της λειτουργίας του, προστέθηκαν ακόμα τέσσερις οι οποίες πήραν το πράσινο φως για την πραγματοποίησή τους.
   Ο λόγος για τις «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αγροτικής Ανάπτυξης» που ως στόχο έχουν την οικονομική αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών. Τα εγκεκριμένα έργα αφορούν τις Δημοτικές Ενότητες Πέτα, Αράχθου και Κομποτίου.
   Πιο αναλυτικά:

   Διαμόρφωση πλατείας Αμφιθέας
   Στη Δημοτική Κοινότητα Πέτα εγκρίθηκε με προϋπολογισμό 239.798,31 € σχέδιο για την κατασκευή πλατείας στον οικισμό Αμφιθέας, με... διαμόρφωση χώρου, πλακοστρώσεις, κατασκευή πέτρινων τοίχων, δημιουργία παιδικής χαράς, εργασίες πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.
   Αποκατάσταση συνοριακού σταθμού (Κούλια) Κομποτίου
   Η πρόταση με προϋπολογισμό 350.000,00 € αφορά τη Δημοτική Κοινότητα Κομποτίου και συγκεκριμένα τη θέση «Κούλια». Πρόκειται για πύργο κατασκευασμένο από φέρουσα λιθοδομή σε κυλινδρική μορφή και βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Κομποτίου-Φλωριάδας. Αποτελείται από δύο κυλινδρικούς τοίχους, ένα στην εσωτερική περίμετρο και έναν εξωτερικό. Η κατασκευή του χρονολογείται στα 1850 και ήταν ο συνοριακός σταθμός εκείνης της εποχής. Αποτελεί κτήριο σημαντικής αρχιτεκτονικής αξίας και η αποκατάστασή του θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών στην περιοχή.
   Ο Σταθμός μετά την αποκατάστασή του, θα λειτουργήσει ως Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας με έμφαση στην εκπαιδευτική περιήγηση μαθητών και επισκεπτών στην:
   • εξέλιξη των ορίων του Ελληνικού Κράτους από τη σύστασή του έως τη διαμόρφωσή του στη σημερινή μορφή.
   • παρουσίαση των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων της Νεότερης Ιστορίας.
   • πλούσια Ιστορία του Δήμου μας (Ίδρυση Φιλικής Εταιρείας από το Νικόλαο Σκουφά και ο ρόλος της, μάχη του Πέτα, Σφαγή του Κομμένου κλπ).
   Ανάπλαση πλατείας Τ.Κ. Λουτροτόπου
   Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίστηκε στα 657.832,00 € και θα πραγματοποιηθεί με επανασχεδιασμό χώρων, κατασκευή παιδικής χαράς και αμφιθεάτρου, εργασίες πράσινου και ηλεκτροφωτισμού.
   Εγκιβωτισμός ρέματος «Κατσαρέλου»
   Το σχέδιο αφορά τη Δημοτική Κοινότητα Κομποτίου και την Τοπική Κοινότητα Σελλάδων και ο προϋπολογισμός του είναι 1.107.000,00 €.
   Τα παραπάνω έργα αναμένεται να βοηθήσουν στην οικονομική ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας προσελκύοντας επενδυτικές δραστηριότητες αλλά και να προσφέρουν στους κατοίκους παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά,
Ευστάθιος Γιαννούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.