10 Φεβ 2012

Να τι έγινε τελικά με τα καύσιμα στο Δήμο Αρταίων

- Σύσσωμα αντίθετη η αντιπολίτευση
- Γ. Παπαβασιλείου: "Επικρέμεται σκιά και οσμή σκανδάλου"!
- Στον Αμμότοπο θα φουλάρουν τα απορριμματοφόρα;

   Με ρωτάνε διάφοροι φίλοι τι έγινε τελικά με τα καύσιμα στο Δήμο Αρταίων. Στην τελευταία ανάρτηση του ΤΗΛΕΒΟΑ για το θέμα των καυσίμων με τίτλο "Άφαντα τα καύσιμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας" (δείτε εδώ), έγραφα: "Θέλω να ελπίζω ότι αυτή η απουσία (από την ατζέντα) οφείλεται στο ότι η διαδικασία διαπραγμάτευσης συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή και πιθανώς να εισαχθεί σαν έκτακτο θέμα".
   Πραγματικά, έτσι έγινε και το θέμα εισήχθη προς συζήτηση και ψήφιση ως έκτακτο. Υπερψηφίστηκε δε μόνο από τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής ομάδας Παπαλέξη, ενώ από την αντιπολίτευση όλοι ψήφισαν είτε ΟΧΙ, είτε ΛΕΥΚΟ. Η διαδικασία δε της απ' ευθείας διαπραγμάτευσης, μπήκε στο στόχαστρο όλων των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων με αποκορύφωμα την... ατάκα του Γιώργου Παπαβασιλείου: "Επικρέμεται σκιά και οσμή σκανδάλου".
   Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχω ασχοληθεί και στο παρελθόν (δείτε εδώ και εδώ και εδώ). Θα προσπαθήσω να κωδικοποιήσω το θέμα χρονολογικά για να καταλάβετε:
   - Στις 28/11/11 προκυρήχθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός για προμήθεια καυσίμων και ελαιολιπαντικών ύψους 230.000 € (τα 18.000 για τα λάδια). Δεν προσήλθε ΚΑΝΕΝΑΣ ενδιαφερόμενος και ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος.
   - Στις 23/1/12 αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης και έγινε πρόσκληση δια του Τύπου (δεν έτυχε να την δω).
   - Στις 27/1/12 δεν προσήλθε ΚΑΝΕΝΑΣ για διαπραγμάτευση.
   - Στις 30/1/12 προσήλθε για διαπραγμάτευση ο κ. Αθανασίου (το όνομα το είπε ο ίδιος ο δήμαρχος μπροστά στην τηλεόραση, πότε κρίνω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την αναφορά). Όμως, σε εκείνη την διαπραγμάτευση ο κ. Αθανασίου (σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος) δεν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και δεν συμφώνησε με τα χρήματα (230.000). Έτσι, την επόμενη ημέρα (31/1/12) η τριμελής Επιτροπή γνωμοδότησε αρνητικά. (για το παρασκήνιο εκείνης της ημέρας, σας είχα πει εδώ)
   - Στις 6/2/12 (μία ημέρα πριν το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο) επανέρχεται ο κ. Αθανασίου, προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προσφέρει 0% έκπτωση στα καύσιμα και 1% έκπτωση στα ελαιολιπαντικά (αν κάτι κοστίζει 100 ευρώ, θα το πάρουμε 99), η Επιτροπή γνωμοδοτεί θετικά, το θέμα έρχεται ως έκτακτο στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Φεβρουαρίου και, όπως σας είπα στην αρχή της ανάρτησης, υπερψηφίζεται και έτσι δεν κινδυνεύουν τα απορριματοφόρα και τα μηχανήματα έργου να μείνουν από πετρέλαιο...
   Εγώ όμως έχω μείνει με μια απορία: Ο κ. Αθανασίου έχει πρατήριο στον Αμμότοπο (είχα γράψει "στις εσχατιές του διευρημένου Δήμου"). Απ' όσο γνωρίζω, απαγορεύεται να έρθει βυτίο και να κάνει μετάγγιση καυσίμου στο όχημα, άρα πρέπει να πάει το απορριμματοφόρο στον Αμμότοπο, να φουλάρει και να γυρίσει, ξοδεύοντας έτσι τζάμπα καύσιμα και χρήμα.
   Είναι πραγματικά έτσι; Κι αν είναι έτσι, είναι συμφέρον;
   Εάν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.