3 Φεβ 2012

Τι συμβαίνει τελικά με τα καύσιμα στο Δήμο Αρταίων;

Τα "φλέγοντα" ζητήματα χρειάζονται καθαρές λύσεις

   Σας είχα πει για το "φλέγον" θέμα που ξεχώριζε στην αντζέντα του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και κάποιοι από εσάς αναρωτηθήκατε τι αποφασίστηκε τελικά.
   Τίποτα δεν αποφασίστηκε, διότι η συζήτηση για το "Έγκριση γνωμοδότησης επιτροπής διαγωνισμού – αξιολόγησης με απευθείας ανάθεση σε προμηθευτή καυσίμων και ελαιολιπαντικών του Δήμου έτους 2012" αναβλήθηκε για το επόμενο Συμβούλιο.
   Ο λόγος; Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, η επιτροπή δεν γνωμοδότησε ή μάλλον για να είμαι ακριβής δεν γνωμοδότησε θετικά. Ο προμηθευτής (από τις εσχατιές του διευρημένου Δήμου) καυσίμων και ελαιολιπαντικών έκανε προσφορά κατά την διαδικασία διαπραγμάτευσης με έκπτωση 0% και η Επιτροπή δεν θέλησε να εισηγηθεί θετικά.
   Οι "κακές γλώσσες" στο Δημαρχείο μιλάνε για έντονη δυσαρέσκεια από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, που εκφράστηκε με πιέσεις και "χάσιμο της ψυχραιμίας" από πλευράς κάποιων αιρετών, οι οποίοι απαιτούσαν από την τριμελή Επιτροπή των υπαλλήλων να κάνουν αποδεκτή την πρόταση του προμηθευτή. Προφανώς, λόγω της αγωνίας τους μη τυχόν μείνουν τα σχολεία χωρίς θέρμανση και τα οχήματα (απορριματοφόρα, μηχανήματα έργου) χωρίς καύσιμα και λιπαντικά...
   Μπαίνουν όμως κάποια ερωτήματα σε αυτή την αγωνία και την πίεση προς τους υπαλλήλους:
   Γιατί δεν παίρνουν την πρωτοβουλία και την πολιτική ευθύνη να φέρουν την (μοναδική και με μηδενική έκπτωση) πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο;
   Γιατί ρίχνουν το μπαλάκι στους υπαλλήλους;
   Για να ψηφίσουν εκ του ασφαλούς "σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας"; Εάν έχουν αμφιβολία για τη νομιμότητα, ας μην βάζουν το κεφάλι των υπαλλήλων "στο ντορβά" ή ας πάνε αυτοί στο εδώλιο "για το καλό του Δήμου", ούτε η πρώτη φορά θα είναι, ούτε η τελευταία.
   Υπάρχουν όμως κι άλλα ερωτήματα:
   Στη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου είχε ειπωθεί ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε δώσει κατ' εξαίρεση την δυνατότητα να υπάρξει τροφοδοσία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.
   Τώρα πώς γίνεται η τροφοδοσία; Διότι μπορεί μεν να ειπώθηκε ότι τα σχολεία έχουν πετρέλαιο για άλλη μια εβδομάδα, αλλά τα απορριματοφόρα πώς φουλάρουν;
   Με πίστωση; Με χρήματα από την τσέπη των αιρετών; Με προσωπικές επιταγές αιρετών;
   Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θωμάς Τσιρογιάννης δήλωσε ότι η συζήτηση για το "φλέγον" αυτό θέμα θα γίνει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, πού σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τετάρτη.
   Ας ελπίσουμε ότι θα δοθεί μια καθαρή λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.