3 Φεβ 2012

Άμεση απάντηση της Π.Ε. Άρτας σε σχόλιο που έγινε σε ανάρτηση του ΤΗΛΕΒΟΑ

- Ανυπόστατοι και απαξιωτικοί οι ισχυρισμοί. Οι υπάλληλοι υπερέβησαν εαυτόν
- Η Π.Ε. Άρτας ανταπεξήλθε με επιτυχία στη σφοδρή κακοκαιρία
- Οι Δήμοι αποφασίζουν για το κλείσιμο ή μη των σχολείων

   Σε απάντηση σχολίου που αναρτήθηκε στο ιστολόγιό σας θα πρέπει να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
   Ο ισχυρισμός του σχολιαστή ότι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και η Περιφέρεια Ηπείρου «κοιμάται», είναι ανυπόστατος και τουλάχιστον απαξιωτικός, απέναντι στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και στους υπαλλήλους της, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στις θέσεις ευθύνης τους για την αντιμετώπιση των πολύ δύσκολων καιρικών φαινομένων. Πολλώ δε μάλλον, απέναντι στους οδηγούς και χειριστές των μηχανημάτων που διαθέτει η Υπηρεσία μας και οι οποίοι με σχεδόν καθόλου ανάπαυση προσπάθησαν (μέχρι τώρα επί ένα 24ωρο) και προσπαθούν να διατηρήσουν το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο – του οποίου είμαστε υπεύθυνοι – ανοικτό και προσβάσιμο.
   Η Υπηρεσία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για ν’ ανταπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή μας.
   Με τη συνδρομή των μηχανημάτων των Δήμων και των μηχανημάτων που έχουν μισθωθεί από ιδιώτες η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κρατήσει όλο το Εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Άρτας και το Επαρχιακό οδικό δίκτυο (Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων, Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας, επαρχιακή οδός Άρτα – Ροδαυγή – Γέφυρα Πλάκας), κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες (ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στην περιοχή των Καψάλων το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το ένα μέτρο, γεγονός πρωτόγνωρο ακόμα και για τους κατοίκους της περιοχής).
   Ο ισχυρισμός, επίσης, του σχολιαστή ότι «κανείς δεν απαντούσε στα τηλέφωνα», αφήνοντας να εννοηθεί αδιαφορία ή και απουσία των αρμόδιων υπαλλήλων είναι ψευδής. Όλοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στη θέση ευθύνης τους και φυσικά η Πολιτική Προστασία απάντησε σε όλα τα τηλεφωνήματα που έγιναν και προσπάθησε να δώσει λύσεις ακόμη και πέρα από τα όρια των αρμοδιοτήτων της. Επίσης ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι στα γραφεία της Π.Ε. Άρτας επί 24ώρου βάσης, λειτουργούσε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή όλων των φορέων.
   Τέλος, σε ότι αφορά την άποψη ότι το κλείσιμο των σχολείων είναι αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας, σας ενημερώνουμε ότι με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» αυτή είναι αρμοδιότητα των Δήμων. Σε τηλεφωνικές συνομιλίες του Αντιπεριφερειάρχη, το βράδυ της Τετάρτης 1-2-2012, με τους Δημάρχους της Ενότητας, διαπιστώθηκε ότι οι Δήμοι θ’ αποφάσιζαν το πρωί της Πέμπτης 2-2-2012, για το αν τα σχολεία θ’ ανοίξουν ή θα παραμείνουν κλειστά.
   Παρακαλούμε όπως αναρτήσετε το παρόν στο ιστολόγιό σας, προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την ενημέρωση των συμπολιτών μας.
   Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε αφορά το καλό των συμπολιτών μας και του τόπου μας.

   σημ. Τηλεβόα: Η απάντηση της Π.Ε. Άρτας αφορά ανώνυμο σχόλιο που έγινε σε χθεσινή ανάρτηση.
   Το σχόλιο έλεγε:
"ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ. ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΑΛΑΤΙ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΡΤΑ - ΡΟΔΑΥΓΗ - ΔΑΦΝΩΤΗ - ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ."
   Σαν "Τηλεβόας της Άρτας" χαίρομαι ιδιαίτερα που το ιστολόγιο εκπληρώνει τον σκοπό της διαδραστικής, άμεσης επικοινωνίας. Οφείλω να ομολογήσω ότι η Π.Ε. Άρτας επέδειξε αυξημένα και ευαίσθητα αντανακλαστικά, πολύ διαφορετικά απ' ό,τι μας έχουν συνηθίσει άλλες δημόσιες υπηρεσίες, που επιλέγουν την σιωπή με την προσδοκία να ξεχαστεί ο όποιο ενοχλητικό θέμα.
   Προφανώς αυτές κάτι έχουν να κρύψουν ή για κάτι αισθάνονται ένοχες, πράγμα που μάλλον δεν συμβαίνει -στο παρόν θέμα- με την Π.Ε. Άρτας, που με την άμεση ενημέρωση των συμπολιτών μας δείχνει ότι "καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.