3 Φεβ 2012

Οι Anonymous "χτύπησαν" την Κυβέρνηση της Τρόικας

- "Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία. Βάλατε τη δικτατορία στους ώμους των πολιτών σας"
- Απειλούν με μαζική επίθεση σε κυβερνητικά sites, αν επικυρωθεί η ACTA 
- Δείτε το video

    Όσοι σήμερα το πρωί θέλησαν να μπουν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατάλαβαν ότι είχε πέσει θύμα "κυβερνοεπίθεσης". Η διάσημη ομάδα hackers "Anonymous" επιτέθηκαν κι έτσι αντί για την κανονική Αρχική Σελίδα του site εμφανιζόταν ένα μαύρο φόντο, με μήνυμα των Anonymous!
   «Η Δικαιοσύνη έρχεται» γράφουν στην αρχή. Και ακολουθεί ένα video, όπου γίνεται αναφορά στην κατάσταση στην Ελλάδα. στα μέτρα που επιβάλλουν το ΔΝΤ και η Ε.Ε., στη λιτότητα και τις μειώσεις μισθών.
   «Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει απαξιωτικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
  «Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία. Οι ίδιοι σας οι πολίτες σας μισούν εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο ΔΝΤ, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Βάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους».
   «Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τη δύναμή της και επιτίθεται σε διαδηλωτές στο όνομα της δικαιοσύνης».
   «Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας, αλλά τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο. Είμαστε οι Ανώνυμοι.... Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε... έπρεπε να μας περιμένετε», λέει κλείνοντας.

Δείτε το video:


   Κατά την γνώμη μου, αφορμή για την επίθεση είναι η επικύρωση από την Ελλάδα της συνθήκης ACTA.
   Η ACTA είναι μια διεθνής συνθήκη με στόχο τον εναρμονισμό της προστασίας του copyright και των στάνταρ της πνευματικής ιδιοκτησίας. Εκτός όμως από αυτό, αφήνει κάτι τεράστια "παράθυρα" για λογοκρισία από πλευράς των κυβερνήσεων. Για παράδειγμα, με το πρόσχημα της μη αναμόχλευσης των παθών, στη Γερμανία μπορεί να απαγορεύεται να αναρτάται στο internet η λέξη "νεοναζισμός", στην Τουρκία "καταστροφή της Σμύρνης" κ.ο.κ.
   Πρόσφατα λοιπόν στην Ιαπωνία, 22 χώρες ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν την ACTA και επίκειται η επικύρωσή της από την Βουλή για να τεθεί σε ισχύ.
   Να σημειωθεί ότι είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπου υπουργός είναι ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης, γνωστός για τους αγώνες του υπέρ της ελευθερίας της γνώμης και κατά της λογοκρισίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.