21 Νοε 2011

Τακτική αναδίπλωση της κυβέρνησης υπό το βάρος της κατακραυγής

- Παγώνουν για λίγες ημέρες οι διακοπές ηλεκτροδότησης
- Η κυβέρνηση φορά "κοινωνικό προσωπείο", για να ξεπεραστεί η αντισυνταγματικότητα του τέλους

   Αναστέλλει η ΔΕΗ για μερικές ημέρες τις διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, ύστερα απο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να θεσπιστούν οι ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.
   Αυτό προκύπτει απο δηλώσεις του διευθυντή δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ, Κίμωνα Στεριώτη. Οι εντολές αποκοπής θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά. 
   Ποιες είναι όμως οι κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες; Δεν είναι ο συνταξιούχος των 700 ευρώ; Δεν είναι ο αγρότης που δεν πούλησε την παραγωγή του; Δεν είναι ο έμπορος που αγωνίζεται για να μη βάλει κι αυτός λουκέτο; Δεν είναι ο εργαζόμενος που δέχτηκε "σιωπηρά" την μείωση του μισθού του; Δεν είναι ο δημόσιος υπάλληλος, που έκανε το έγκλημα να φτιάξει σπίτι με δάνειο και βλέπει στην μισθολογική του κατάσταση ότι παίρνει 250 ευρώ το 15θήμερο; 
   Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο: Οι φορολογικές υποχρεώσεις είναι ανάλογες με την οικονομική δυνατότητα του καθενός. Δεν είναι οριζόντιες, δεν είναι ισοπεδωτικές.
   Δεν μπορεί στα Ζαγοροχώρια να πληρώνει 3 ευρώ το τετραγωνικό και ο μεγαλοκαρχαρίας που έφτιαξε εκεί σπίτι, επειδή είναι... "in" και αυτός που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με έναν κηπάκο και μια σύνταξη ΟΓΑ.   
   Το Σύνταγμα μιλάει και για προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αφήνω τον καθένα να αναλογιστεί κατά πόσο αυτό συνάδει με την επιβολή της ποινής να μείνει ένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα, χωρίς φωτισμό, χωρίς θέρμανση, επειδή δεν πληρώθηκε ένα χαράτσι που θεσπίστηκε μόνο και μόνο επειδή -κατά δήλωση του ίδιου του Ε. Βενιζέλου- δεν μπόρεσε η Πολιτεία να εισπράξει το ΕΤΑΚ και τον ΦΜΑΠ, από τους έχοντες και κατέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.