11 Σεπ 2022

1.002 παιδιά στην Άρτα μένουν εκτός του προγράμματος των vouchers ΕΣΠΑ για ΚΔΑΠ

Εκατοντάδες οικογένειες νέων εργαζόμενων γονιών βλέπουν να τινάζεται στον αέρα ο οικογενειακός τους προγραμματισμός και προϋπολογισμός


   1.002 παιδιά στην Άρτα, ηλικίας 5 έως 12 ετών, μένουν εκτός του προγράμματος των vouchers ΕΣΠΑ για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), παρότι ικανοποιούσαν όλα τα κριτήρια του προγράμματος και οι γονείς τους είχαν υποβάλλει πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.
   Εκατοντάδες οικογένειες νέων εργαζόμενων γονιών βλέπουν να τινάζεται στον αέρα ο οικογενειακός τους προγραμματισμός και προϋπολογισμός, μέσα σε ένα περιβάλλον ακραίας ανασφάλειας, αλματώδους ακρίβειας και ασφυκτικών εργασιακών συνθηκών.
   Παρά ταύτα, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας! Στην εικονική πραγματικότητα που μας παρουσιάζουν, σημασία έχει, όπως δήλωσε ο κ. υπουργός επί της Αναπτύξεως, ότι ο κ. Μητσοτάκης «ανεβάζει την Ελλάδα», γι’ αυτό διεθνείς ποδοσφαιριστές, εγνωσμένης αξίας, επιλέγουν να έρθουν στη χώρα μας!
   Επειδή, όμως, η τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας δεν σηκώνει αστεϊσμούς, ούτε ωραιοποιείται με γραφικότητες στα πάνελ, η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της κοινωνίας με σοβαρότητα.
   Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών ΚΔΑΠ (ΠΑΣΙΚ), με μία επιπλέον ενίσχυση του προϋπολογισμού κατά 50.000.000€, μπορεί να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων, και τα 84.200 παιδιά που μένουν εκτός Προγράμματος, για όλη τη χρονιά 2022 – 2023.
   Πρόκειται για ποσό σαφώς μικρότερο από αυτό των αλήστου μνήμης «Σκόιλ Ελικικού», που, όμως, αυτή τη φορά θα ωφελήσει την κοινωνία και όχι τους «κολλητούς».
   Ας το πράξει αυτό, έστω για μία φορά η κυβέρνηση. Έστω και αν είναι για να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη, τώρα που θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, να επαίρεται ότι δίνει βαρύτητα στην επίλυση του δημογραφικού και στη στήριξη των νέων ζευγαριών.

Όλγα Γεροβασίλη
Βουλευτής Άρτας, Γραμματέας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.