14 Απρ 2022

Η Αριστερά είναι για τα δύσκολα

- Το 3ο Συνέδριο ξεκινά γνωρίζοντας ότι ο πήχης είναι ψηλά και οι καιροί δεν περιμένουν
- Την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να αναλάβει την ιστορική ευθύνη «να ξαναβγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» αναμένεται να υπογραμμίσει στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας


   Την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να αναλάβει την ιστορική ευθύνη «να ξαναβγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» αναμένεται να υπογραμμίσει στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, με την οποία θα ανοίξει τις εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Τάε Κβον Ντο.
   Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στείλει μήνυμα νίκης στις ερχόμενες εκλογές με εγγυήτρια δύναμη μια ισχυρή Αριστερά για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται ένα σύγχρονο, μαζικό, συμμετοχικό, δημοκρατικό κόμμα, που θα νικήσει στις κάλπες της απλής αναλογικής και θα σημάνει την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της «πιο αποτυχημένης κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών».
   Με την παρουσία 5.700 συνέδρων, προσκεκλημένων του κόμματος, απλών μελών και πλήθους κόσμου ανοίγει τις πύλες του, το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. φιλοδοξεί να είναι το πρώτο βήμα για την αυγή μιας νέας προοδευτικής κυβέρνησης που θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.
   Ναι, είναι μεγάλες οι προκλήσεις για ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Προκλήσεις που σχετίζονται με τις ραγδαίες αλλαγές της εποχής μας. Με τις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες. Αλλά και με την τρέχουσα πολιτική συγκυρία στη χώρα μας και την ανάγκη για πολιτική αλλαγή.
   Χρειάζεται σκέψη και πολλή δουλειά για να αντιστοιχηθεί ένας αριστερός σχηματισμός στις απαιτήσεις της εποχής του. Γιατί αυτό που τον νοιάζει είναι να βάλει τη σφραγίδα του σε ριζικές αλλαγές των πραγμάτων, χωρίς να επιτρέψει στα πράγματα να τον αλλάξουν.
   Χρειάζεται τόλμη και σύνεση, γνώση και θέληση, σοβαρό πολιτικό σχέδιο, αξιοποίηση της πείρας, παλιότερης και πρόσφατης, για να προχωρήσει κανείς μπροστά και να αναμετρηθεί με τις συνθήκες.
   Γι’ αυτό η Αριστερά προχωρά γνωρίζοντας ότι τους δρόμους δεν τους ανοίγουν τα κόμματα που επέλεξαν το σωστό πολιτικό πρόγραμμα από τη βιβλιοθήκη τους ή το σωστό παράδειγμα από την ιστορία τους. Τους ανοίγουν τα κόμματα που κάνουν τη δουλειά τους με σοβαρότητα, ανιδιοτέλεια, συντροφικότητα και επάρκεια.
   Που βάζουν στόχους και εργάζονται να τους υλοποιήσουν αντί να ανακηρύσσουν σε στόχο τον ίδιο τους τον εαυτό. Που δεν ζητούν ανάθεση από τους κοινωνικά αδύναμους και τους αδικούμενους, αλλά ενεργή συμμετοχή και οργάνωση.
   Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξεκινά γνωρίζοντας ότι ο πήχης είναι ψηλά και οι καιροί δεν περιμένουν. Αλλά η Αριστερά είναι για τα δύσκολα. Το ξέρουμε πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.