6 Σεπ 2021

«Μπλακ άουτ» στο Αρεταίειο λόγω της κυβερνητικής εμμονής για αναστολές εργασίας

- Τραγικές ελλείψεις προσωπικού, που «καθιστούν τη λειτουργία των χειρουργείων ιδιαίτερα επισφαλή»... «δεν υφίσταται πλέον εξειδικευμένο προσωπικό διαχείρισης και ασφαλούς παροχής των ιατρικών αερίων»
- Κόπηκαν όλα τα τακτικά και έκτακτα χειρουργεία, καθώς επίσης και οι εφημερίες για έκτακτα χειρουργικά, γυναικολογικά και μαιευτικά περιστατικά!
- Οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι πληρώνουν την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβάλλει αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών σε όσους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας δεν έχουν εμβολιαστεί


   Οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβάλλει αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών σε όσους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως αποδεικνύεται από τις τελευταίες εξελίξεις σε νοσοκομεία όπως το Αρεταίειο στην Αθήνα. 
   Σύμφωνα με επείγον έγγραφο της Εφορείας του Αρεταίειου Νοσοκομείου προς την 1η ΥΠΕ Αττικής και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, λόγω των αναστολών εργασίας, υπάρχουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού, που «καθιστούν τη λειτουργία των χειρουργείων ιδιαίτερα επισφαλή». Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, που ήρθε στη δημοσιότητα, «δεν υφίσταται πλέον εξειδικευμένο προσωπικό διαχείρισης και ασφαλούς παροχής των ιατρικών αερίων». 
   Κατόπιν αυτών, το νοσοκομείο αποφάσισε από την Παρασκευή 3/9/2021, την αναστολή όλων των τακτικών και έκτακτων χειρουργείων, καθώς επίσης και της εφημερίας για έκτακτα χειρουργικά, γυναικολογικά και μαιευτικά περιστατικά «έως ότου επιλυθεί το οξύτατο αυτό ζήτημα και καλυφθεί η τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου με εξειδικευμένο προσωπικό διαχείρισης ιατρικών αερίων».


   Nα σημειωθεί ότι στο μέτρο των αναστολών εργασίας αντιτίθενται οι νοσοκομειακοί γιατροί που η συντριπτική πλειοψηφία τους έχει εμβολιαστεί, και που μέσω της ΟΕΝΓΕ δηλώνουν ότι είναι υπέρ του καθολικού εμβολιασμού αλλά κατηγορηματικά αντίθετοι στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα. 
   «H αντίθεση μας δεν έχει καμία σχέση με περιθωριακές ,ανορθολογικές, σκοταδιστικές, ακροδεξιές απόψεις ,που η ίδια η κυβέρνηση τροφοδοτεί και συντηρεί γιατί αποτελούν το βολικό της αντίπαλο για να μετακυλήσει στο λαό τις εγκληματικές της ευθύνες για την πανδημία. Όμως δε θα επιτρέψουμε το εμβόλιο από δικαίωμα και ανάγκη να μετατραπεί σε όχημα για να χάσουν τη δουλειά τους υγειονομικοί. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία διαθεσιμότητα ,καμία απόλυση συναδέλφου», τονίζει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της ο ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.