3 Ιουλ 2021

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας: Ετοιμαστείτε για μια τριήμερη ποδηλατική περιπέτεια στα Τζουμέρκα!

- Οι... ήρωες με τα κολάν ξαναχτυπούν και αυτή τη φορά ποδηλατούν στα Τζουμέρκα για ένα τριήμερο μεταφέροντας το μήνυμα για Ελεύθερα Βουνά χωρίς Αιολικά!
- Mια κυκλική πορεία περίπου 100 χιλιομέτρων, με αφετηρία και τερματισμό τη γέφυρα της Πλάκας και ενδιάμεσους σταθμούς πανέμορφα χωριά των Τζουμέρκων



   Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση υπάρχει στην ιστοσελίδα του Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας, για μια διαφορετική εξόρμηση αυτή τη φορά, για μια τριήμερη ποδηλατική περιπέτεια στα πανέμορφα Τζουμέρκα.
   Όπως αναφέρει: 

   Οι ήρωες με τα κολάν ξαναχτυπούν και αυτή τη φορά ποδηλατούν στα Τζουμέρκα για ένα τριήμερο μεταφέροντας το μήνυμα για Ελεύθερα Βουνά χωρίς Αιολικά.
   Τα Τζουμέρκα, με το τραχύ και άγριο ανάγλυφο, προκαλούν τον θαυμασμό όλων και σίγουρα, διασχίζοντάς τα με το ποδήλατο, οι εικόνες και οι εμπειρίες που θα αποκομίσουμε θα συνεισφέρουν στο να κατανοήσουμε καλύτερα τη φύση τους.
   Θα πραγματοποιήσουμε μια κυκλική πορεία περίπου 100 χιλιομέτρων με αφετηρία και τερματισμό τη γέφυρα της Πλάκας και ενδιάμεσους σταθμούς τα πανέμορφα χωριά Άγναντα, Κτιστάδες, Πράμαντα, Μελισσουργοί, Θεοδώριανα, Κυψέλη, Ράμια και Μικροσπηλιά ενώ θα περάσουμε από το εντυπωσιακό Αυτί το πέρασμα που ενώνει τους Μελισσουργούς με τα Θεοδώριανα.

   Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 9/07: Νέα γέφυρα Πλάκας - Μελισσουργοί

Σημείο συνάντησης η γέφυρα της Πλάκας στις 6:00 από όπου αφού κάνουμε ένα μικρό ζέσταμα ξεκινάμε για τους Μελισσουργούς. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από τα χωριά Άγναντα, Κτιστάδες, Πράμαντα όπου θα γίνουν οι απαραίτητες στάσεις και θα φτάσουμε στους πανέμορφους Μελισσουργούς όπου και θα διανυκτερεύσουμε. 

Απόσταση: περίπου 25χμ

Υψομετρική ανάβαση: περίπου 950μ Υψομετρική κατάβαση: περίπου 300μ


Σάββατο 10/07: Μελισσουργοί - Θεοδώριανα

Μια ιδιαίτερη μέρα αφού θα κινηθούμε κυρίως σε χωματόδρομο ενώ ίσως χρειαστεί να πάρουμε τα ποδήλατα στο χέρι για να περάσουμε το μυθικό Αυτί για να καταλήξουμε στο καταπράσινο χωριό των Θεοδωριάνων με τον περίφημο καταρράκτη του.

Απόσταση: περίπου 25χμ

Υψομετρική ανάβαση: περίπου 1.100μ Υψομετρική κατάβαση: περίπου 1.000μ


Κυριακή 11/07: Θεοδώριανα - Γέφυρα Πλάκας

Στη τελευταία μας μέρα θα διασχίσουμε τα νοτιοδυτικά Τζουμέρκα γνωρίζοντας μια άλλη λιγότερο γνωστή πλευρά των Τζουμέρκων. Θα ποδηλατήσουμε κυρίως σε άσφαλτο (κάποια λίγα χιλιόμετρα σε χωματόδρομο) περνώντας από τα χωριά Κυψέλη, Ράμια και Μικροσπηλιά για να ολοκληρώσουμε τον κύκλο μας στη γέφυρα της Πλάκας.

Απόσταση: περίπου 50χμ

Υψομετρική ανάβαση: περίπου 1.200μ Υψομετρική κατάβαση: περίπου 1.900μ


Ο Ορειβατικός σύλλογος Άρτας για μια ακόμα χρονιά στηρίζει τις ποδηλατικές εξορμήσεις των μελών του. δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτές. 


Προσοχή!

Η κυκλική πορεία είναι αυτόνομη και δεν υπάρχει όχημα υποστήριξης, συνεπώς όλα τα απαραίτητα θα τα έχουμε φορτωμένα στα ποδήλατα.

Η διαδρομή απευθύνεται σε όσους έχουν αρκετή εμπειρία από ανηφόρες, μιας και οι υψομετρικές είναι αρκετές.

Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν κάτω από τον έναστρο ουρανό. Όποιος επιθυμεί να κοιμηθεί σε ξενοδοχείο ή ξενώνα θα πρέπει να μεριμνήσει μόνος του για τη διαμονή του.

 

Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον συντονιστή Γιώργο Λάμπρο (τηλ. 6978413126)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.