5 Ιουλ 2021

Άδειασμα από Σύψα: Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν είπε ποτέ να βγουν οι μάσκες – Θέμα χρόνου το 4ο κύμα

- Έκανε λόγο για έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στα μέσα Αυγούστου, καλό είναι να μην γίνονται δηλώσεις ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μάθει τίποτα από τα εγκληματικά του λάθη. Εργαλειοποιεί τους επιστήμονες, στέλνει πάλι επικίνδυνα μηνύματα εφησυχασμού για να χτίσει ένα ψεύτικο success story
- Ο Γεωργιάδης διαψεύδει Σύψα για τις μάσκες. Να πιστέψουμε τον Σύψα ή τον Άδωνι;


   Για έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στα μέσα Αυγούστου έκανε λόγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, επισημαίνοντας ότι είναι σε μεγάλη ένταση στην Ελλάδα η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα.
   Ο κ. Σύψας, που εμφανίστηκε στο OPEN, μετά από πολύμηνη αποχή από τα ΜΜΕ, μετ’ επιτάσεως επεσήμανε ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν είπε ποτέ να βγουν οι μάσκες και είναι εντελώς λάθος το μήνυμα που μεταφέρθηκε στην κοινωνία και οι δηλώσεις περί απόφασης να βγουν οι μάσκες.
   Η επιτροπή το μοναδικό που είπε είναι ότι όταν κάποιος βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο που δεν υπάρχει κανένας συνωστισμός μπορεί πρόσκαιρα να βγάλει τη μάσκα.
   Σχολιάζοντας την επισήμανση του Νίκου Σύψα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι: «Η καταγγελία πως η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά αγνόησε την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και ζήτησε από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες, ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποιεί για τη μετάλλαξη «Δέλτα», επιβεβαιώνει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μάθει τίποτα από τα εγκληματικά του λάθη».
   Όσον αφορά στο 4ο κύμα της πανδημίας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επεσήμανε ότι το βλέπει στο βάθος του ορίζοντα και ότι είναι θέμα χρόνου να μας έρθει.
   Η μετάλλαξη Δέλτα κάνει διασπορά κάτω από τα ραντάρ, υπογράμμισε, είναι η πιο μεταδοτική που έχει εμφανιστεί και ακόμα ερευνάται για να διαπιστωθεί εάν είναι και πιο θανατηφόρος, στοιχείο που μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί.
   Όσον αφορά στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπουργών περί περιοριστικών μέτρων μόνο στους ανεμβολίαστους, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επεσήμανε ότι ο κορωνοϊός έχει τη δική του ατζέντα και καλό είναι να μην γίνονται δηλώσεις ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα.
   Αν δεν έχουμε πιάσει το 60% της ανοσίας, σχεδόν όλοι οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν από τη μετάλλαξη Δέλτα και θα έχουμε πολύ μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οπότε αναγκαστικά θα πάμε σε οριζόντια περιοριστικά μέτρα.
   Ο Νίκος Σύψας προέτρεψε τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν ενώ προέβλεψε ότι σύντομα θα έχουμε δυο Ελλάδες, δηλαδή, περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και υψηλά ποσοστά μόλυνσης οπότε δεν αποκλείεται να λαμβάνονται τοπικά περιοριστικά μέτρα.
   Τα στοιχεία μέχρι στιγμή δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού μεταξύ των νέων ανθρώπων και σε χώρους διακοπών και προέβλεψε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους.

σημ. Τηλεβόα: Ήταν φανερό εδώ και καιρό, για όσους δεν καταπίνουν αμάσητη την κυβερνητική προπαγάνδα, ότι η επιτροπή Τσιόδρα λειτουργεί πλέον σε ένα συμβολικό επίπεδο και οι απόψεις της δεν λαμβάνονται υπόψη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης:


  Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
   Η καταγγελία πως η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά αγνόησε την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων και ζήτησε από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποιεί για τη μετάλλαξη «Δέλτα» επιβεβαιώνει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μάθει τίποτα από τα εγκληματικά του λάθη. Εργαλειοποιεί τους επιστήμονες, στέλνει πάλι επικίνδυνα μηνύματα εφησυχασμού για να χτίσει ένα ψεύτικο success story και τώρα που ανεβαίνουν τα κρούσματα επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό των πολιτών για να κρύψει την αποτυχία του.
   Και έχει από πάνω και το θράσος να μιλάει για υγειονομικό σαμποτάζ, ο αρχισαμποτέρ που έκανε γλέντια στην Ικαρία και ποδηλατάδες στην Πάρνηθα όταν οι πολίτες τηρούσαν τα μέτρα που τους είχε επιβάλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.