3 Μαρ 2021

Στην κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου, στο «βαθύ κόκκινο», έβαλαν την Άρτα

- Νέα περιοριστικά μέτρα από αύριο μέχρι τις 16 Μαρτίου
- Τι θα ισχύει για σχολεία, λιανεμπόριο, κομμωτήρια


   Με περαιτέρω και σκληρότερο lockdown επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την έξαρση της πανδημίας της χώρας, η οποία ωστόσο είναι απόρροια και των σοβαρών αστοχιών και παραλείψεων της πολιτικής ηγεσίας, που τρέχει τώρα να σώσει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τα χειρότερα.
   Σε κάθε περίπτωση, με τους συνεχείς περιορισμούς, τις αποφάσεις-ακορντεόν και τις παλινωδίες, η κυβέρνηση ομολογεί την αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας, τη στιγμή που δεν έχει προβεί σε μια σειρά από αναγκαίες ενέργειες, όπως είναι η ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, η αποσυμφόρηση του συνωστισμού στα ΜΜΜ, η υιοθέτηση μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας κ.ά.
   Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τις εξής διαφοροποιήσεις στα SMS που στέλνουν οι πολίτες για τη μετακίνησή τους.
   Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 4 Μαρτίου έως και τις 16 Μαρτίου στις 6 πμ θα ισχύουν τα εξής: 
  ► Στους έξι λόγους μετακίνησης σε όλη τη χώρα διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στους κωδικούς 2 και 6. Για τον κωδικό 2 μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.
   ► Για τον κωδικό 6 η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.
   ► Για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας, η αστυνομία, από αύριο, θα ζητάει περισσότερες πληροφορίες για την παροχή βοήθειας σε πρόσωπο.

  Ποιοι μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»
   Ο υπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι στην κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου (στο «βαθύ κόκκινο», όπως είπε χαρακτηριστικά) κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.
   Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο). 
   Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.
   Παράλληλα, αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.
   Έτσι και στην Ήπειρο, στο «κόκκινο» περνάει ο νομός Ιωαννίνων και ο νομός Πρεβέζης, όπως και όλη η υπόλοιπη χώρα, όση δεν είναι στο «βαθύ κόκκινο». Εκεί, όπως είδαμε πριν, εντάσσονται οι νομοί Θεσπρωτίας και Άρτας.

  Τι ισχύει για τις περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»
  Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές
   Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλων των λοιπών εκπαιδευτικών δομών. 
  Βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί
   Αναστολή λειτουργίας
  Λιανεμπόριο
   Αναστολή λειτουργίας
  Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών) κ.λπ
   Αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με την παρ. 3 Αναστολή λειτουργίας για όμοιες υπηρεσίες που προσφέρονται από ιατρεία και πολυδύναμα ιατρικά κέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.