18 Μαρ 2021

Επιχειρήματα για ηλίθιους

Τα επιχειρήματα για ηλίθιους μόνο απώλεια ελέγχου δείχνουν. Και οι πολίτες δεν θέλουν ηλιθιότητες. Απαντήσεις και σχέδιο θέλουν...


   Από τη συζήτηση της προηγούμενης Παρασκευής στη Βουλή, η κυβέρνηση είναι εξαφανισμένη. Κάθε μέρα απολογείται και για μια προκλητική ενέργεια. Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έχει να γίνει μία εβδομάδα.
   Κι αυτό που ακούει ο ανήσυχος ελληνικός λαός είναι τον Άδωνι Γεωργιάδη ωρυόμενο στη Βουλή να κατηγορεί για την αύξηση των κρουσμάτων τον ΣΥΡΙΖΑ.
   Η ίδια η κυβέρνηση υπερηφανεύτηκε ότι θα χρησιμοποιούσε την πανδημία και το lockdown ως ευκαιρία να περάσει αντιδημοφιλή νομοθετήματα, όπως αυτό για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Κανένα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο δεν θα είχε γίνει αν η κυβέρνηση δεν επέμενε σ’ αυτή την προκλητική στρατηγική.
   Διαπιστώνει τώρα ότι κάποιοι κακοί εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις για να διαδώσουν τον κορωνοϊό και να διαιωνίζουν το lockdown - όπως επιθετικά διατείνεται ο κορυφαίος υπουργός της. Ωραία λοιπόν. Ας παγώσουν τον νόμο. Να δούμε και πόσες μεραρχίες είναι σε θέση να κατεβάσει στον δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν υπάρχει λόγος.
   Κι ας βάλουν χαλινάρι στους πραιτωριανούς του Χρυσοχοΐδη. Γιατί, επίσης, δεν θα είχε γίνει το παραμικρό εάν η αστυνομία είχε πρωτόκολλα ενεργειών αντί να χτυπάει όποιον βλέπει μπροστά της με πτυσσόμενα μεταλλικά κλομπ.
   Ας σταματήσουν λοιπόν να προκαλούν την κοινωνία κι ας εξηγήσουν ποια ακριβώς είναι σήμερα η κατάσταση.
   Ας μας εξηγήσουν πού βρίσκονται οι 1.400 ΜΕΘ τις οποίες ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή την ώρα που το ΕΣΥ έχει μπλοκάρει με 400 διασωληνωμένους.
   Ας πουν κάτι συγκεκριμένο για το άνοιγμα της αγοράς αντί για αλληλοσυγκρουόμενα σενάρια που φέρνουν σε αμηχανία τους ειδικούς.
   Και, κυρίως, ας σταματήσουν τα επιχειρήματα για ηλίθιους. Γιατί τα επιχειρήματα για ηλίθιους μόνο απώλεια ελέγχου δείχνουν. Και οι πολίτες δεν θέλουν ηλιθιότητες. Απαντήσεις και σχέδιο θέλουν.
το editorial στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.