4 Φεβ 2021

Κλειστό το Νηπιαγωγείο Κωστακιών, λόγω κορωνοϊού

Μετά από καιρό, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δύο επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα στην Άρτα


   Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2019, τετραψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων. Κι αυτό μετά από καταντίνα 90 ημερών, με τις γνωστές επιπτώσεις.
   Ιδιαίτερη, όμως, ανησυχία προκαλεί ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, καθώς για άλλη μία ημέρα σημειώθηκε αύξηση. Με δεδομένο, όπως επισημαίνουν οι λοιμωξιολόγοι, ότι η επίπτωση των αυξημένων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών θα αποτυπωθεί σε εισαγωγές σε ΜΕΘ, διασωληνώσεις και θανάτους συνανθρώπων μας μετά από 10-15 μέρες, είναι απολύτως λογική η ανησυχία για αυτά που έρχονται, ιδίως όσον αφορά τις αντοχές του συστήματος υγείας, καθώς, κακά τα ψέματα, παρά τα αρχικά υποκριτικά χειροκροτήματα και τις μετέπειτα μεγαλόστομες εξαγγελίες, όχι μόνο δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό για να θωρακιστεί το σύστημα, όπως έλεγαν, όχι απλά οι «ήρωες» εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους, αλλά, τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο συχνά οι «μαχητές της πρώτης γραμμής» βλέπουν να γίνονται οι ίδιοι στόχος μετακύλισης των ευθυνών για την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.
   Όσον αφορά τα τοπικά, σήμερα ανακοινώθηκαν δύο νέες μολύνσεις από κορωνοϊό στην Π.Ε. Άρτας. Την τελυταία φορά που είχαν εντοπιστεί κρούσματα, πάλι δύο, στην Άρτα, ήταν πριν δύο εβδομάδες, στις 21 Ιανουαρίου.
   Κατά την πάγια τακτική του ΕΟΔΥ, δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για αυτά τα κρούσματα, αλλά είναι βέβαιο ότι τουλάχιστο το ένα ή ακόμη και τα δύο εντοπίζονται στους Κωστακιούς. Κι αυτό, καθώς, στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας ανακοινώθηκε ότι ανάμεσα στα σχολεία ανά την επικράτεια, που βρίσκονται σε πλήρη ή μερική αναστολή της λειτουργίας τους είναι και το Νηπιαγωγείο Κωστακιών, γεγονός που σημαίνει ότι εκπαιδευτικός ή κάποιο από τα παιδιά βρέθηκε θετικός/ή/οί σε τεστ για τον Covid 19. Το Νηπιαγωγείο θα παραμείνει κλειστό από τις 4 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.