3 Νοε 2020

Το τερμάτισαν! Μετά τις μάσκες αλεξίπτωτα στα σχολεία, μάσκες... βιολογικού πολέμου!!

Για γέλια και για κλάματα οι 50 μάσκες για τον κορωνοϊό που προμηθεύτηκε, με απευθείας ανάθεση, έναντι 3.650 ευρώ (73 ευρώ τη μία!!!) η ΠΕ Ροδόπης


   Για γέλια και για κλάματα οι 50 μάσκες για τον κορωνοϊό που προμηθεύτηκε έναντι 3.650 ευρώ η Περιφερειακή Ενότητα.
   Την αποκάλυψη έκανε ο Χρήστος Χατζηπέμου, Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης με την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Facebook. 
   Έγραψε συγκεκριμένα: 
Προσοχή μας …ψεκάζουν!
Αυτή είναι η μία από τις 50 μάσκες των 73€ που αγόρασε η Περιφέρεια για τον κορωνοϊό για τις ανάγκες της ΠΕ Ροδόπης. Την απορία μου έλυσε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης με φωτογραφία που έστειλε. Μένει να μάθουμε ποιοι 50 τις πήραν, γιατί αμφιβάλλω αν τις φόρεσαν.


 
Το ιστορικό
   Ο κ. Χατζηπέμου, εδώ και καιρό είχε υποβάλει σχετικό ερώτημα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητώντας να ενημερωθεί για τις 50 μάσκες συνολικής αξίας 3.650 ευρώ που προμηθεύτηκε η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης τον Απρίλιο του 2020 για τις ανάγκες του προσωπικού της ΠΑΜΘ και του γενικού πληθυσμού για την αντιμετώπιση της μόλυνσης από τον ΚΟΡΟΝΟΪΟ SARS-COV-2. 
   Η προμήθεια έγινε, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηπέμος, με απευθείας ανάθεση στις 14/4/2020 (με αριθ πρωτ. Οικ. 548) του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νικολάου Τσαλικίδη, στην εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.», έναντι ποσού 73 ευρώ για την κάθε μία από τις μάσκες.
   Η σύμβαση υπογράφηκε στις 16/4/2020 ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης και την εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΗ στις 16/4/2020, ενώ αναρτήθηκε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 26/7/2020.
   Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Χαζτηπέμου, ρωτούσε τον Περιφερειάρχη για την πορεία της προμήθειας και συγκεκριμένα:
   - Προμηθεύτηκε τελικά όντως 50 μάσκες προστασίας από τον COVID-19 αξίας 73 ευρώ η μία η Περιφέρεια για τις «ανάγκες της ΠΕ Ροδόπης»;
   - Πληρώθηκαν οι μάσκες αυτές;
   - Ποια έρευνα αγοράς που προηγήθηκε οδήγησε στην προμήθεια μασκών αυτής της αξίας και γιατί;
   Τελικά, όπως, είπε στο avgi.gr ο κ. Χατζηπέμος, την απάντηση την έδωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, στέλνοντάς του και τη σχετική φωτογραφία που έχει προκαλέσει ειρωνικά σχόλια στα social media, αλλά και σάλο για την προφανή διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.