19 Αυγ 2020

Ωραία κυβέρνηση. Μπράβο!

Η εξωφρενική ομολογία του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση δουλεύει τον κόσμο και το άδειασμα Κικίλια από την Κομισιόν για την αλμπάνικη πρωτοβουλία του συνιστούν την εικόνα της αξιοθρήνητςη κατάστασης που επικρατεί στη χώρα


   Η εξωφρενική ομολογία του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Μητσοτάκη ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Oruc Reis” πραγματοποιεί έρευνες και η κυβέρνηση δουλεύει τον κόσμο είναι ενδεικτική για την αξιοθρήνητη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, όχι μόνο στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, αλλά συνολικότερα.
   Το επεισόδιο αυτό δεν ήταν το μόνο της χθεσινής ημέρας.
   Στον τομέα της δημόσιας υγείας, σε μια φάση εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας βγήκε να ανακοινώσει τη χορήγηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Η αλμπάνικη αυτή πρωτοβουλία προκάλεσε την αντίδραση της Κομισιόν, η οποία έσπευσε να αδειάσει τον υπουργό.
   Την ώρα που οι πολίτες ανησυχούν πλέον πολύ σοβαρά για το αν υπάρχει έστω και υποτυπώδες σχέδιο δράσης ή όλα βρίσκονται στον αυτόματο, βλέπει τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό να εκθέτει τον εαυτό του και να γελοιοποιεί διεθνώς τη χώρα.
   Προχθές ο Κ. Μητσοτάκης είχε αποψιλώσει τον Β. Κικίλια από αρμοδιότητες μεταφέροντας τα πάντα στον Β. Κοντοζαμάνη. Το ίδιο ακριβώς έχει κάνει από τον ανασχηματισμό και μετά με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
   Τους κρατάει όμως στη θέση τους για να αποφύγει εσωτερικούς τριγμούς και για να μην παραδεχτεί ότι είναι ανεπαρκείς στην άσκηση των καθηκόντων τους.
   Να θυμηθούμε επίσης ότι λίγες ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό ένα εκδοτικό συγκρότημα έφαγε με συνοπτικές διαδικασίες τον υφυπουργό Δικαιοσύνης χωρίς να κουνηθεί φύλλο και χωρίς να δοθεί η παραμικρή εξήγηση.
   Πρόκειται για μια εικόνα γενικευμένης αποσύνθεσης. Θα ήταν σενάριο για κωμωδία, αν η χώρα δεν βρισκόταν σε τόσο κρίσιμη περίοδο για τόσα πολλά θέματα.
   Ωραία κυβέρνηση. Μπράβο.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.