25 Ιουν 2020

Γεροβασίλη: Οι κυβερνώντες προκρίνουν την «ανοσία της αγέλης» για τις επιχειρήσεις: Όποιοι επιβιώσουν, θα στηριχθούν!

- Συνάντηση με Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Άρτας
- Τα μέχρι τώρα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν φτάνουν μέχρι τους αποδέκτες που πραγματικά τα έχουν ανάγκη αλλά και όσα φτάνουν δεν επαρκούν για την ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας


   Συνάντηση είχε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2020 η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας.
   Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου προς τη βουλευτή Άρτας, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όχι μόνο δεν επανήλθε στην «κανονικότητα» μετά την άρση του lockdown αλλά βιώνει μια «νέα πραγματικότητα» που είναι ζοφερή και δυσοίωνη.
   Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας επεσήμαναν το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας που κυριαρχεί στην τοπική αγορά και τόνισαν ότι τα μέχρι τώρα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν φτάνουν μέχρι τους αποδέκτες που πραγματικά τα έχουν ανάγκη αλλά και όσα φτάνουν δεν επαρκούν για την ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας.
   Ταυτόχρονα, παρέδωσαν στην κ. Γεροβασίλη τα αιτήματα και τις προτάσεις του εμπορικού κόσμου της Άρτας, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας, τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.


   Από την πλευρά της, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από πολύ νωρίς είχε επισημάνει την ανάγκη εμπροσθοβαρούς στήριξης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, ώστε με γενναίες ενέσεις ρευστότητας να σταθεί όρθια η αγορά και να αποφύγουμε να εμπλακούμε ξανά στο σπιράλ της ύφεσης και της λιτότητας των μνημονιακών χρόνων.
   Όπως τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, αυτή η δυνατότητα υπήρξε από το δημοσιονομικό «μαξιλάρι» που έφτιαξε και παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για να μπορεί η χώρα να ανταπεξέλθει σε κρίσεις, όπως αυτή που ζούμε τώρα. Η χώρα θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει εξαρχής ώστε να στηριχθεί η πραγματική οικονομία και να περιοριστούν τα υφεσιακά αποτελέσματα που δημιουργούν τα «απόνερα» του κορωνοϊού.
   Δυστυχώς, όμως, όπως ανέφερε η βουλευτής Άρτας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επέλεξε να ακολουθήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που συνιστούσαν μια άμεσα εφαρμόσιμη λύση, μια λύση που ακολουθούν άλλες χώρες στην Ευρώπη για να στηρίξουν τις οικονομίες τους, με αποτέλεσμα τις σημερινές ζοφερές προβλέψεις του ίδιου του κ. Σταϊκούρα, που μιλά για ύφεση 16% (!) το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Και για ενέργειες της κυβέρνησης, η οποία «ΘΑ αντιδράσει στο άμεσο μέλλον». Επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο, ότι ο κ. Μητσοτάκης και το οικονομικό επιτελείο συνεχίζουν να πορεύονται με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», αντί ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης της καταστροφής.
   Αυτά όμως συμβαίνουν, τόνισε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη, όταν οι κυβερνώντες είναι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού και προκρίνουν την «ανοσία της αγέλης» για τις επιχειρήσεις: Όποιοι επιβιώσουν, θα στηριχθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.