13 Μαΐ 2020

Η κοινωνία πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της

- Aυτό που εξαρχής είχε προβλεφθεί, σιγά - σιγά αρχίζει και φαίνεται ως πραγματικότητα: η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  δεν εργάζεται για την εξισορρόπηση της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός, αλλά για την αναδιανομή των πόρων υπέρ των ισχυρών
- Το σχέδιό τους έχει μπει ήδη σε εφαρμογή. Η μόνη λύση είναι η συλλογική και μαχητική υπεράσπιση της κοινωνίας και της εργασίας. Δυνατά και αποφασιστικά. Τώρα - γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά...


   Aυτό που εξαρχής είχε προβλεφθεί, σιγά - σιγά αρχίζει και φαίνεται ως πραγματικότητα: η κυβέρνηση της Ν'εας Δημοκρατίας δεν εργάζεται για την εξισορρόπηση της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός, αλλά για την αναδιανομή των πόρων υπέρ των ισχυρών.
   Ήδη με μεθοδικές ενέργειες του υπουργού Εργασίας, που ελάχιστη δημοσιότητα παίρνουν στα ΜΜΕ, ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση του κατώτατου μισθού σε χιλιάδες εργαζομένους, ενώ από το παράθυρο μπαίνει ξανά και ο υποκατώτατος.
   Την ίδια στιγμή, ένας τεράστιος αριθμός εργαζομένων που βρίσκεται ήδη σε αναστολή σύμβασης αντιμετωπίζει άμεσα το ενδεχόμενο της απόλυσης. Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες μένουν άοπλοι απέναντι στον ανταγωνισμό των ισχυρών και απειλούνται με εξαφάνιση. Οι σημαντικές τρύπες που προέκυψαν στα ταμεία με την κρίση, ανοίγουν τον δρόμο για την κατεδάφιση του ασφαλιστικού, το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και το δημοσιονομικό «μαξιλάρι» που άφησαν οι προηγούμενοι, αντί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο σταθεροποίησης, θα διοχετευτεί στους ισχυρούς.
   Δεν είναι κάτι καινούριο όλο αυτό. Πάντα οι σοβαρές οικονομικές κρίσεις ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για το κεφάλαιο να περιορίσει ακόμα περισσότερο το εργασιακό κόστος, να απαλλάξει τον εαυτό του από εργοδοτικές εισφορές, να επιτεθεί στο κοινωνικό κράτος, να αρπάξει κομμάτια του δημόσιου πλούτου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πρόθυμη να υλοποιήσει το σχέδιο αυτό κι έχει κλείσει ήδη τα σχετικά ντιλς.
   Ας μην έχουμε καμία αυταπάτη. Το σχέδιό τους, που είναι η ολοκληρωτική κοινωνική ισοπέδωση, έχει μπει ήδη σε εφαρμογή. Η μόνη λύση είναι η συλλογική και μαχητική υπεράσπιση της κοινωνίας και της εργασίας. Δυνατά και αποφασιστικά. Τώρα - γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.