13 Μαΐ 2020

Εξαπάτηση των επαγγελματιών από την κυβέρνηση, μόλις το 4% πήραν την επιστρεπτέα προκαταβολή

- Για επιχείρηση με τζίρο 400.000 ευρώ και τέσσερις εργαζόμενους δεν ξεπερνά τα 933 ευρώ
- Νίκος Παππάς: Οι επιχειρήσεις λεφτά ακούν και λεφτά δεν βλέπουν
- «Οι επιχειρήσεις δεν είναι "ζόμπι" και οι έμποροι δεν είναι "ψεύτες", όπως έσπευσαν να τους χαρακτηρίσουν υπουργοί του κ. Μητσοτάκη... χρειάζονται ουσιαστική και άμεση ενίσχυση. Όχι χαρακτηρισμούς και ύβρεις»


   «Οι άνθρωποι της αγοράς βιώνουν μια ακόμα εξαπάτηση Μητσοτάκη. Στις εκκλήσεις επιχειρήσεων, Επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων για άμεση ενίσχυση, η ΝΔ απαντά με κοροϊδία», τονίζουν ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας σε σχέση με την επιστρεπτέα προκαταβολή.
   Οι ίδιοι, με κοινή τους ανακοίνωση, υπογραμμίζουν ότι «σήμερα ανακοινώθηκε ότι την επιστρεπτέα προκαταβολή, ύψους 55 εκατ. ευρώ, θα λάβουν τον Μάιο μόλις 8.600 επιχειρήσεις, από τις 140.000 που κατέθεσαν σχετική αίτηση και τις πάνω από 200.000 που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας. Δηλαδή, μόλις το 6% όσων αιτήθηκαν και το 4% όσων ανέστειλαν τη λειτουργία τους».
   «Την πολυδιαφημισμένη ενίσχυση αναμένεται να λάβουν συνολικά λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις από όσες επλήγησαν, με την καταβολή των ποσών να γίνεται από τον Ιούνιο και μετά, τρεις μήνες τουλάχιστον μετά το lockdown». επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «ενίσχυση - ψίχουλα» καθώς, η οικονομική βοήθεια «για επιχείρηση με τζίρο 400.000. ευρώ και τέσσερις εργαζόμενους, δεν ξεπερνά τα 933 ευρώ».
   Τέλος, οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι «η μεθόδευση Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη. Στο στόχαστρο έχουν μπει, εκτός από τους εργαζόμενους, και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς πρωτοφανούς ομηρίας».

   «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν καταλάβει ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή και το ΤΕΠΙΧ ΙΙ αποτελούν συστατικά της συνταγής «λεφτά ακούω και λεφτά δεν βλέπω»», σημειώνει ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.
   Ο ίδιος προσθλετει ότι «η αγωνία που εκφράζουν οι άνθρωποι της αγοράς για το μέλλον τους και συνολικά για την ελληνική οικονομία είναι ειλικρινής και δικαιολογημένη».
   «Οι επιχειρήσεις δεν είναι «ζόμπι» και οι έμποροι δεν είναι «ψεύτες», όπως έσπευσαν να τους χαρακτηρίσουν υπουργοί του κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζονται ουσιαστική και άμεση ενίσχυση. Όχι χαρακτηρισμούς και ύβρεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.