7 Απρ 2020

Oι εθελοντές του ΚΙΦ Άρτας για την Παγκόσμια Ημέρας Υγείας: Εμείς "Μένουμε Σπίτι". Δεν φτάνει όμως αυτό. Πρέπει τώρα η Πολιτεία να αναλάβει και αυτή τις δικές της ευθύνες

Μπορεί να έχουμε αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία μας λόγω της πανδημίας του κορωνοïού, όμως αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε σταματήσει να παλεύουμε για τη θωράκιση και περαιτέρω ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας


   7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρας Υγείας
   Εμείς, οι εθελοντές του ΚΙΦ Άρτας (Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο), μπορεί να έχουμε αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία μας λόγω της πανδημίας του κορωνοïού, όμως αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε σταματήσει να παλεύουμε για τη θωράκιση και περαιτέρω ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που αποτελεί τον κύριο πυλώνα της σημερινής μεγάλης μάχης, ούτως ώστε κανείς να μη μείνει χωρίς επαρκή και αξιόπιστη δημόσια φροντίδα υγείας μπροστά στην πανδημία.
   Απαιτούμε:
      - Δημόσια νοσοκομεία επαρκώς στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό, που να διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων και τον αντίστοιχο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
      - Αξιοποίηση και επιπλέον ενίσχυση όλων των Πρωτοβάθμιων Δομών Υγείας, που μπορεί να παίξουν κομβικό ρόλο στην ανάσχεση του ιού, αλλά και στην παροχή φροντίδας στους πολίτες.
      - Περισσότερα διαγνωστικά τεστ δωρεάν για όλους. Για τη διεξαγωγή τους χρειάζεται ενίσχυση και αξιοποίηση όλων των εργαστηρίων και νοσοκομείων, των Πανεπιστημιακών Ιατρικών Σχολών, των Ερευνητικών Ιδρυμάτων με στόχο τη μέγιστη δυνατή διενέργεια εξετάσεων μέσα από το Δημόσιο Σύστημα.
      - Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις λεγόμενες Ευάλωτες Ομάδες (πρόσφυγες-μετανάστες, Ρομά, άστεγοι, διαμένοντες σε διάφορα ιδρύματα). Είναι εγκληματικό να τους αφήσουμε στην τύχη τους και άλλωστε υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης χιλιάδων κρουσμάτων εν μία νυκτί.
   Εμείς "Μένουμε Σπίτι". Δεν φτάνει όμως αυτό. Πρέπει τώρα η Πολιτεία να αναλάβει και αυτή τις δικές της ευθύνες.

  Οι εθελοντές του ΚΙΦ Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.