1 Απρ 2020

Γεροβασίλη: Η αλληλεγγύη για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά δεν είναι καλή πρόθεση και α λα καρτ. Είναι ταυτοτικό ζήτημα...

Ζεστό χρήμα για στήριξη στην αγορά τώρα. Όχι δεκάδες εκατομμύρια προς στήριξη πελατειακών σχέσεων


Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτή Άρτας, στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή "Αταίριαστοι"
   Ερωτώμενη ως προς τις προθέσεις των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού να συμβάλουν εθελοντικά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με την καταβολή του μισού των μισθών τους η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, πάντοτε καλοπροαίρετα, διέκρινε την καλή πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης και ανέδειξε την διαφορά κοσμοαντιλήψεων μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς.
   Περί αλληλεγγύης, λοιπόν, ο λόγος:

  Αλληλεγγύη κατά ΝΔ
   - Η αλληλεγγύη μόνο ως πρόθεση περιέχει το κάλεσμα και την προτροπή για εθελοντική συμμετοχή των βουλευτών με το 50% της αμοιβής τους για 2 μήνες.
   - Η αλληλεγγύη α λα καρτ σχετίζεται και με τον πρόσφατο διπλασιασμό αμοιβών Διοικήσεων με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων σε ΔΕΚΟ – των γνωστά golden boys.
   - Η αλληλεγγύη μόνο ως επικοινωνιακό τέχνασμα μπορεί να χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά: Κάλεσμα για εθελοντική συμμετοχή των βουλευτών από τη μία και από την άλλη υποχρεωτική περικοπή των μισθών εργαζομένων κατά 50%.
   - Η αλληλεγγύη μόνο ως πρόσχημα συμβαδίζει με διπλασιασμό των νοσηλίων στις ιδιωτικές ΜΕΘ και επικοινωνιακά κονδύλια προς κατευθύνσεις με έντονο το πελατειακό στοιχείο.

  Αλληλεγγύη κατά ΣΥΡΙΖΑ
   - Η αλληλεγγύη ως πολιτική βούληση περιλαμβάνει την οριζόντια υποχρεωτική συμμετοχή των βουλευτών με το 50% της αμοιβής τους για 3 μήνες.
   - Η αλληλεγγύη ως έκφραση της κοινωνικής δικαιοσύνης επιβάλλει την επέκταση του υποχρεωτικού μέτρου σε Γ.Γραμματείς, Κυβερνητικά στελέχη αλλά και Διοικήσεις των ΔΕΚΟ.
   - Η αλληλεγγύη κατά κυριολεξίαν απαιτεί την ανάκληση των προκλητικών αυξήσεων, που δόθηκαν εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης προς τα golden boys των Διοικήσεων ΔΕΚΟ.
   - Η αλληλεγγύη ως ταυτοτικό ζήτημα οφείλει να συμπεριλαμβάνει όλους/ες. Και να απευθύνεται προς όλους τους πληττόμενους.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρτίσει σχέδιο δράσης αν δε συμφωνήσει η κυβέρνηση με τις προτάσεις μας
   "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών. Έχει καταθέσει τις παραπάνω προτάσεις του με επιστολή την οποία απέστειλα στον Πρόεδρο της Βουλής. Αύριο συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων και θα πάρουμε εκεί θεσμικά τις απαντήσεις. Αν δεν συμφωνήσει η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του έχουμε ήδη σχεδιάσει έναν τρόπο με τον οποίο θα συμβάλουμε. Είναι μια συντεταγμένη πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πλειοδοτεί- Γνωρίζει όμως ότι συμβολικές κινήσεις χωρίς περιεχόμενο διολισθαίνουν σε επικοινωνιακά τεχνάσματα που δεν αγοράζονται από όλους
   "Οι συμβολισμοί, όπως μια συμβολική κίνηση είπε ότι είναι αυτή ο κ. Μητσοτάκης , θα πρέπει να έχουν και ένα περιεχόμενο. Για να υπάρχει περιεχόμενο χρειάζεται να γίνει ένα βήμα που να είναι ουσιαστικό, με ουσιαστική συνεισφορά.Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι ένα πεδίο στο οποίο θα παίξουμε και θα πλειοδοτήσουμε για το ποιος κάνει περισσότερα και ποιος λιγότερα. Ωστόσο έχει μια σημασία να καταδεικνύεται, διότι είδα ένα σχόλιο που δεν με βρίσκει να διαφωνώ: Ότι αυτή η κίνηση, η πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη στους βουλευτές του για εθελοντική συμμετοχή δημόσια, είναι μια κίνηση η οποία «πουλάει». Δεν την αγοράζουν όμως όλοι τόσο απλά διότι ξέρετε η πραγματικότητα είναι εδώ, οι στιγμές οι δύσκολες είναι εδώ και για τον καθένα προσωπικά και για τη χώρα.

  Με άμεσα γενναία, οριζόντια στήριξη για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και παραγωγικό ιστό θα αποφύγουμε την οικονομική ερήμωση της επόμενης μέρας
   Καλούμενη να σχολιάσει τα μέτρα στήριξης επισήμανε ότι υπάρχουν κινήσεις με τις οποίες συμφωνήσαμε ωστόσο επισημαίνουμε συνεχώς ότι χρειάζεται μια γενναία, οριζόντια στήριξη όλων όσων πλήττονται και πλήττονται οι περισσότεροι. Με στήριξη και των επιχειρήσεων, της εργασίας και του παραγωγικού ιστού της χώρας για να μην περάσουμε την επόμενη μέρα σε μια οικονομική ερήμωση.

  Ζεστό χρήμα για στήριξη στην αγορά τώρα. Όχι δεκάδες εκατομμύρια προς στήριξη πελατειακών σχέσεων
   Η ενίσχυση αυτή θα πρέπει να είναι γενναία, να είναι τώρα, να είναι ζεστό χρήμα στην αγορά για όσο διάστημα χρειαστεί 2-3 μήνες. Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα, διότι είδαμε εύκολα κάθε μέρα ανακοινώνονται εκατομμύρια τα οποία πηγαίνουν σε κατευθύνσεις- σας θυμίζω τον διπλασιασμό των νοσηλίων των ιδιωτικών ΜΕΘ , τις καμπάνιες επικοινωνίας. Βρίσκονται δεκάδες εκατομμυρίων σε κατεύθυνση η οποία έχει μέσα της έντονο το πελατειακό στοιχείο.

  Η Ε.Ε. οφείλει να εκπονήσει μία γενναία και ολοκληρωμένη στρατηγική -Tο ευρωομόλογο: η απάντηση στη σημερινή ανάγκη
   Αναγνωρίζουμε βεβαίως ότι δεν είναι απεριόριστοι οι πόροι, ωστόσο αυτό που είναι σημαντικό σήμερα και μας αλλάζει όλους προσωπικά , αλλάζει το πολιτικό σύστημα και τις επιλογές, θα πρέπει τα μηνύματα αυτά να τα πάρει και η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
   Τα δειλά βήματα θα μας οδηγήσουν σε μεγάλα προβλήματα μετά. Γι’ αυτό επιμένουμε στην πρόταση για το ευρω-ομόλογο. Κρίνουμε θετική την υπογραφή εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη με τους υπόλοιπους 8 Ευρωπαίους για την πίεση στην κατεύθυνση του ευρω-ομόλογου το οποίο είναι η απάντηση στην σημερινή ανάγκη ούτως ώστε να γίνει αμοιβαιοποίηση αυτού του χρέους. Χρειάζεται μια κοινή στρατηγική από την Ε.Ε , η οποία μέχρι στιγμής είναι άτολμη και ελλιπής. Δεν πρόκειται για επικοινωνιακό αλλά για ουσιαστικό μέτρο γιατί σήμερα φτωχοποιείται οριζόντια η κοινωνία και δεν θα αντέξει άλλα μνημόνια ο ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.